Proxy sunucu Nedir?

1
1307

 

Proxy sunucu, bir web tarayıcısı (Internet Explorer gibi) ve Internet arasında aracı işlevi gören bilgisayardır. Proxy sunucular, sık kullanılan web sayfalarının bir kopyasını depolayarak web performansının artmasını sağlarlar. Bir tarayıcı proxy sunucusundaki toplulukta (önbellek) depolanan web sayfasını istediğinde, bu işlem proxy sunucu tarafından gerçekleştirilir ve web’de erişmekten daha hızlıdır. Proxy sunucular, bazı web içeriğine ve kötü amaçlı yazılımlara filtre uygulayarak güvenliğin artırılmasını sağlar.

Proxy sunucular çoğunlukla kuruluş ve şirketlerdeki ağlarda kullanılır. Evden Internet’e bağlananlar genelde proxy sunucu kullanmazlar.

Önceki İçerikWindows Update 80244016, 8024402f veya c80003fa hatası ve çözümleri
Sonraki İçerikCSS İle Yan Yana Tablolar Oluşturalım
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

1 Yorum

  1. Ben Facebok,tan online bir oyun var bu oyunu acınca sağ tarafta xD proxi yasısı cıkıyor ve oyunu oynayamıyorum bunun engellenmesi için ne yapmalıyım oynu cok seviyorm oynayamıyorum 🙁 🙁

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz