Pilav Nasıl Yapılır?

0
2188

Mutfakta en ustaların bile yaparken zorlandığı bir yemektir pilav. Zorluğu ise pirinçlerin dane dane ayrılmamasından kaynaklanır. Mevcut suyuna bir miktar fazlalık ya da fazla kapalı kalması, lapa olmasına yiyenlerin iştahını kaçırmasına yeter. Tuzu ayrı bir dert, kıvamını tutturması ayrı bir derttir. Kusursuz bir pilav ise hem tatlıyla, hem tuzluyla iyi gider. Aslında pilav her yemeğin yanında gider, yeter ki kıvamı iyi tutsun. Yazımızda en ideal pilav kıvamını tutturtma konusunda siz değerli okurlarımıza tarif sunacağız.

İdeal Pilav Malzemeleri:

  • Pirinç (2 su bardağı.)
  • Tuz
  • Tereyağı (4 tatlı kaşığı)
  • Su (3 su bardağı)
  • Arpa şehriye (bir çay bardağı)
  • Tavuk bulyon (1 adet)
  • Kağıt havlu

İdeal Pilav Yapılışı

Bir büyük pilav tenceresinin içine 4 tatlı kaşığı tereyağını koyun. Tencerenin altını açın ve tereyağı tamamen eriyene kadar gezdirin. Tahta kaşık yardımı ile tencrenin her tarafına dağıtmanızı öneririz. Tereyağı kızardıktan sonra üzerine bir çay bardağı arpa şehriyeyi ilave edin. Şehriyelerin renkleri tamamen değişene kadar karıştırın. Şehriyelerin rengi değiştikten sonra 2 su bardağı pilavı tencereye dökün. İyice karıştırın. İşte iyi pilavın sırrı burada devreye giriyor. Eğer iyi karıştırmazsanız pilavın dibi tutar. Sekiz-10 dakika boyunca pilavınızı güçlü şekilde duraksamadan karıştırın.

Pilavınız pişerken bir başka kaba 3 su bardağı sıcak su, iki çay kaşığı tuz ve tavuk bulyonu koyun. Bu üçlü karışımı pirinçlerinizin bulunduğu tencereye dökün. Karıştırmaya devam edin, bir iki dakika daha karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Ocağın ateş seviyesini en düşük seviyeye getirin ve bu şekilde 15-20 dakika boyunca pişirin. Pilavınız pişerken, tencere kapağını açıp kapamayın. En fazla 5 dakikada bir açın. 20 dakikada dört defadan fazla açmayın. Pirinçler suyunu tamamen çektiğinde, hiç su kalmadığında hemen ocağın altını kapatın. 20 dakikadan daha önce pirinç suyunu çekerse o zaman ocağın altını kapatın. Ocağın altını kapattıktan sonra pilavınızı bir iki dakika kadar karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlular serip, tencere kapağını kapatın ve dinlendirmeye bırakın. 15 dakika kadar dinlendikten sonra pilavınız servise hazırdır.


Önceki İçerikInstagram Şifre Değiştirme
Sonraki İçerikBurun Estetiği Nasıl Yapılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz