Oxygen Absorber (Oksijen Emici) Nedir

0
1623

Oxygen Absorber (Oksijen Emici) Nedir?
Bunu ilk defa duyuyor iseniz hiç şaşırmayın. Yeni yeni kullanıma geçen bir olaydır. Amacı ise tamamıyla gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerini uzatan enfes bir çözüm niteliğindedir. Kimyasal maddelerin icadı çıkmadan önce pek çok ürünün kullanım tarihleri oldukça kısa idi. Üretiminden çıktığı andan itibaren kısa süre içerisinde tüketilmeli aksi halde bozulmaya yüz tutar hale gelirdi. Ne zaman ki kimyasal maddeler ortaya çıktı bu ürünlerin son kullanma tarihleri bir o kadar arttı. Yalnız bu durumda da kimyasal maddeleri vücudumuza alarak daha çok zararlı hale getirmeye başladık.

Son zamanlarda farklı bir çözüm üretilerek kimyasal maddelerin yerini alacak yeni uygulamalar ortaya çıktı. Bunlardan biri de oksijen emici maddeler olmaktaydı. Bunlar belli paket içerisine gizlenerek gıda ambalajlarının içerisine hapsedildi. Bu şekilde gıdaların ömrünün daha uzun olmasına katkı sağlandı. Bu madde ile ambalaj içerisindeki oksijen miktarı%0.01 düzeyine çekildi ve gıdaların ömrü arttı.

Oksijen her ne kadar bizler için çok çok önemli bir faktör olsa da gıdaların çürümelerinde de bir o kadar etkili bir faktördür. Gıdalar içerisinde çeşitli bakterilerin ya da mikroorganizmaların türemesine yol açmaktadır. Bu maddelerin çıkma ihtimallerini ise ne kadar çok uzatırsak gıdaların raf ömrünü de o kadar çok arttırmış oluyoruz.

Şu zamana kadar görmemiş olabilirsiniz. Ancak görürseniz çok şanslı olduğunuzu hatırlayın. Çünkü kullanacağınız gıdanın kimyasal madde içermediği anlamına gelecektir. O kadar doğal bir şekilde gıdanızı kullanabilirsiniz. Bu durum üretici üzerinde de oldukça anlamlı bir avantaja dönüşmektedir. Tüketici her zaman daha çok doğal gıdalar tüketmek isteyeceği için bu tarz gelişimler üreticilere müşteri kazandıracaktır. Bu şekilde iki taraf ta karlı çıkacaktır.

Önceki İçerikGeneral Mobile Eskiyi Getir-Yeniyi Götür Kampanyası
Sonraki İçerikKrank Mili Nasıl Çalışır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz