Otobur, Etobur ve Hem Etçil Hem Otçul Hayvanlar Hangileridir

0
13555

Otobur, Etobur ve Hem Etçil Hem Otçul Hayvanlar Hangileridir?
Dünya üzerine baktığımızda hemen hemen her noktasında bir canlı ile karşılaşmamız mümkündür. İnsan dışında bitkiler ve hayvanlar ile kaplı olan bu dünyamızda aynı zamanda belli bir sistem ile ilerleyen bir düzen bulunur. Bu düzen çerçevesinde yaşayan canlıların da yeryüzünde bulunan alanların sıcaklık, iklim, yerleşkelere bağlı olarak belli bir yaşam ve beslenme şekilleri bulunmaktadır. Bu beslenme şekilleri de hayvanlarda etobur, otobur ya da her ikisi de olacak şekilde yer alır.

Nasıl ki insanların yeryüzüne bağlı olarak yaşam koşulları, giyinme şekilleri ya da beslenme şekilleri değişebiliyorsa aynı durum hayvanlar için de geçerli olacaktır. Bir deniz memleketinde yaşayan bir insanın en temel besini, temin edilme kolaylığına göre deniz ürünleri olacaktır. Ya da soğuk bir bölgede yaşayan bir insanın normal insani besinleri dışında daha çok et tüketmesi gerekecektir. Bu bakımdan hayvanların da yaşadıkları bölgeye ya da dünyada ki düzeni devam ettirecek ve sistemi oluşturacak şekilde besin çeşitleri vardır. Bu çeşitler etobur, otobur ve hepçil olmak üzere 3’e ayrılmaktadır. Bunların anlamlarına kısa bir giriş yaptıktan sonra örneklendirmelere geçelim.

Otobur hayvanlar: Günlük besinlerinin tamamını bitki ve türlerini yiyerek geçirirler. Bu hayvanlar ayrıca et yemezler.

Etobur hayvanlar: Günlük besinlerinin tamamını et yiyerek geçirirler. Etobur hayvanlar çok çok nadir olarak ot yerler ( hepsi olmasa da ) ve bu otu beslenmek için değil etin yanında sindirim sistemlerinde sorun yaşamamak için yerler. Örnek olarak Aslanlar.

Hepçil Hayvanlar: Hepçil dediğimiz aslında hem otçul hem de etçil hayvanlardır. Her ikisini de besin olarak tüketirler.

Bu beslenme grubuna giren hayvanların başlıcalarını çevremizde görmek oldukça mümkündür. Otobur hayvanların en başlıca örnekleri Ceylan, antilop, zebra, zürafa, geyik, manda, deve, tavşan, koyun, inek gibidir.

Etobur hayvanların başlıcaları: Pirana, köpek balığı, akbaba, çita, kurt, ayı, kaplan, köpektir.

Her ikisi ile de beslenen hayvanlara örnek olarak: Ayı, domuz, turna, hindi, ev faresi, karga, serçe, sığırcık, kazdır.

Bu örnekler tabii ki de artırılabilir. Ama en başlıcaları ve bilinen örnekleriyle bunlardır.

Önceki İçerik+35 hangi ülkenin telefon alan kodudur
Sonraki İçerikUçak hostesi olmanın şartları nelerdir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz