Ösym Şifre Değiştirme

1
15276

Öğrencilerin eğitimlerinde en çok ihtiyaç duydukları ÖSYM’nin resmi internet sitesinde şifre güvenlik açısından çok büyük bir öneme sahip. Durumun ciddiyetinin farkına varmanız için şöyle bir izahat yapalım. Bir kişi sizin ÖSYM şifrenizi ele geçirirse, üniversite tercihlerinizi değiştirebilir hatta tercihlerinizi tümüyle silebilir. Yanlış yere başvuru yapmanıza neden olabilir, eğitiminizin bitmesine neden olabilir. Yani sizin hayatınızla ilgili çok büyük değişikliler yapabilir. Böylesine önemli, kariyerinizde dönüm noktası olayları ihtiva eden alanın şifresinin başka bir kişinin eline geçmesi ileriki kariyer hayatınız için tam bir felaket. Bu yüzden ÖSYM için güçlü bir şifre seçmenizi öneririz. Eğer başlangıçtaki şifreniz zayıfsa ve şifreyi değiştirmeyi bilmiyorsanız, aşağıdaki adımları takip ederek şifrenizi değiştirebilirsiniz.

ÖSYM Şifresi Nasıl Değiştirilir?

İlk olarak ÖSYM’nin resmi sitesi olan https://ais.osym.gov.tr/ adresine gidin. Adrese TC kimlik numaranız ve aday şifreniz ile giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra sağ bölümde yer alan “Şifre Değiştir” düğmesine basın. Birinci kutuya eski şifrenizi ikinci kutuya da güvenlik sorunuzun cevabını girip yeni şifrenizi girip, aşağıdaki “Şifremi Değiştir” butonuna basın. Bu aşamadan sonra şifreniz değiştirilmiş olacaktır.

Eğer şifre değişimi sırasında kullandığınız soruların cevapları ilk defa girdikleriniz ile aynı değilse şifre değiştirme işleminiz başarılı olmayacaktır. Güvenlik sorunuza ilk başta verdiğiniz cevabı unuttuysanız, ÖSYM Başvuru merkezi niteliği taşıyan Ortaöğretim Kurumu Müdürlükleri ya da ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerine başvurarak belirli bir ücret ödeyerek yeni şifre belirlemeniz mümkündür.

ÖSYM şifreniz, sınav sonuçlarınıza erişmenizden tercih yapmanıza kadar pek çok aşamada kullandığınız bir şifre olması sebebiyle bilmek zorundasınız.

Güçlü ÖSYM Şifresi Belirmek

Güçlü bir şifre belirlemek için en az sekiz haneli bir ÖSYM şifresi kullanmanız tavsiye niteliğindedir. Şifreniz iki büyük harf, bir küçük harf ve birbiri ile ardışık gitmeyen sayılardan oluşmalıdır. En az bir adet noktalama işareti şifrenize eklemelisiniz. Güvenliğiniz için, şifrenizde herkes tarafından bilinen kelime grupları, sizin kişisel özellikleriniz ya da güvenlik sorunuzun cevabını içermemelidir. Örnek bir şifre olarak: 7Br3*c9F şeklinde bir kombinasyon kullanabilirsiniz. Bu şifre yukarda size sunduğumuz tanıma örnek amaçlıdır.

Önceki İçerikE-devlet Şifre Değiştirme
Sonraki İçerikWindows 7 Şifre Değiştirme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz