Nokia Rehberini Androide Aktarma

4
19981

Artık son zamanların en çok kullanılan mobil işletim sistemini android olduğunu herkez biliyordur heralde.Tabi farklı bir marka cep telefonu kullanıyorsak ve yeni bir cihaz aldıysak ve bu android işletim sistemine ait bir akıllı cihaz ise taşıma işlemini düşünmek lazımdır.Bu işlem için resimler,videolar,kişiler vb bilgileriniz taşımak gerekecektir.
Resimler ve videolar gibi bilgiler kolaylıkla taşınabilir ama can alıcı nokta büyük ihtimal rehberiniz olacaktır.

Bu gibi bir taşıma işlemi için gerekli yazılımları indirmek gerekir.Yani Nokia bir cihazdan android bir cihaz geçmek istiyorsanız Pc suite ve Samsung Kies programına ihtiyaç bulunmaktadır.Bu programları sitemizden temin edebilirsiniz.
Daha sonra ise bu iki programı bilgisayarınıza kurunuz.

İlk olarak nokia cihazımızın yedeğini almamız gerekiyor.Yani Pc suite programını kurunuz ve telefonunuz bilgisayarınıza data kablosu ile bağlayınız.Daha sonra ise aşağıdaki gibi yedekleme işlemine başlayınız.

samsung-yedek-alma1

Burada ise telefonun bağlı oluğunu ve işleme başlayabilirsiniz şeklinde bir uyarı verecektir.Daha sonraki resimde ise nelerin yedekleceğini soracaktır ve istediğiniz işaretleyebilirsiniz.Ama şunu söyleyelim.Ne kadar çok seçenek olursa daha ağır bir işlem olacaktır ve yavaş olacaktır.

nokia-yedek2
Daha sonra ise işlemin tamamlandığını ve nereye yedeklenmesi gerektiğini soracaktır.Sizde kolay olay bir yer belirterek yedeklenecek dosya yolunu belirtiniz.

nokia-samsung-yedek3
bu bölüme kadar android telefona aktarmak için nokia yedekleme işlemini anlattık.Biz yedekleme işlemi için nokia 6303 model telefonu kullandık.Bu model sizin kullandığını telefona modeline göre değişecektir.

Şimdi ise android bir telefona aldığımız yedek nasıl yüklenir onu görelim.İlk olarak Samsung Kies programını bilgisayarımıza kuralım ve data kablosu ile telefonumunuz bilgisayara bağlayalım.Kies programı ile telefonumuz arasındak bağlantı sağlandığında ise işleme aşağıdaki resimlerdeki gibi başlayalım.

anroid-rehber1

Yukarıdaki işlemden sonra ise diğer telefondan yani rehberi hangi telefondan yedekleme işlemi yaptıysak o telefonun markasını seçiyoruz.

android-rehber-yedekleme

Son olarakda yedeklediğimiz rehberin diğer cihaza yüklenme bölümüne gelecektir.Yani siz hangi bölümü yedekleme yaptıysanız orayı android cihaza yükleme işlemi yapabilirsiniz.

android-nokia-rehber-yedekleme

Önceki İçerikWindows 8 Aero Nasıl Etkinleştirlir
Sonraki İçerikGüvenilir Araç Kiralama
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz