Nod 32 Virüs Taraması Nasıl Yapılır

0
1162

Formattan sonra genelde ençok kullanılan ve ilk akla gelen virüs programı artık eset firmasının ödüllü antivirüs uygulaması programıdır.virüs, truva atı, worm, adware, spyware, phishing, rootkit ve daha nice internet kaynaklı tehditleri piyasadaki başka hiçbir programın yapamayacağı gibi proaktif olarak tespit eder ve siler.
Genel program otomatik olarak bilgisayarınıza yüklediğiniz yada internetten indirdiğiniz programları yada herhangibir dosyayı otomatik olarak tarama işlemine başlar ve sizi uyarır.Eğer zararlı bir durum var ise karantinaya taşır ve tehlikeden uzaklaştırır.

Tabi bunların dışında kendi kontrolunuz dahilinde bir tarama işlemi yapmak istiyorsanız bunuda manuel olarak programı girip isterse genel bir tarama,istersenizde belirli bölümleri tarayarak virüsleri silebilirsiniz.Bu işlem içn ilk olarak sağ köşeden nod 32 uygulamasını açınız ve aşağıdaki resimlere göre tarama işlemini başlatınız.
nod32_tarama
Programı açtıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.Bu ekranda hangi taramayı yapmak istediğiniz sormaktadır.Smart Scan yaparsanız genel bir tarama işlemi olacaktır ve yerel diski taramaya başlayacaktır.
nod32_scan

Eğer kapsamlı bir tarama işlemi yapmak istiyorsanız ise Custom Scan demeniz gerekiyor.Yani istediğiniz sürücüyü yada bilgisayarınıza taktığınız harici disk veya hafıza kartınızda tarama fırsatınız olacaktır.
nod32_vrüs_tarama

Önceki İçerikWordPress Yazı Oylama Eklentisi
Sonraki İçerikSamsung S3 Mini Mail Adresimi Kapatamıyorum
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz