Nezleden Korunmanın Yolları

0
1502

Havaların soğuması demek, insanların akıllarına iki şeyi getirmektedir. Bunlar grip ve nezle. Birçok kişi grip ile nezleyi çoğunlukla birbirine karıştırmaktadır. Ancak ikisi birbirinden farklı hastalıklardır. Nezle gribe nazaran çok daha hafif belirtiler ile ortaya çıkıyor olsa da hava yolu ile temastan dolayı insanlara kolayca bulaşabilmektedir. Havadan burun aracılığı ile giren virüslerin burun mukozasına yerleşmesinin sonrasında nezle ortaya çıkacaktır. Vücut da ortaya çıkacak bu durumu ortadan kaldırmak adına farklı tepkiler verir. Tepkilerin başında ise hapşırma geliyor. Çoğu zaman bu hastalık kendi kendine geçse de bünyeye bağlı olarak oldukça ağır geçtiği durumlar da mevcuttur. Nezleden korunmak isteyen kişilerin öncelikli olarak bu hastalığa yakalanmış kişilerin bulunduğu ortamlara girmemesi gerekmektedir.

Girildiği zaman ise öncelikli olarak burun kısmının korunması, elle temas gibi durumlarda hemen ellerin yıkanması; nezlenin karşı taraftan kişiye bulaşmasını engellemiş olacaktır. Vücudun girecek olan bakterileri doğru bir şekilde kendinden uzaklaştırması için yapması gereken en önemli şeylerden bir tanesi ise mümkün olduğu kadar taze ve sulu sebze meyveler tüketmek. Özellikle de portakal, mandalina gibi meyveler her kış pek çok kişiyi nezleden koruyabilmektedir. Her sabah doğal meyve sularını kullanmak, kişilerin bağışıklık sistemlerinin kendilerini virüse karşı doğru olarak koruyabilmesine imkan tanımaktadır. Ancak pek çok kişi bunu yapmak yerine dışarıda satılan meyve sularını tüketiyorlar. Halbuki böylesi bir tüketim gerçekleştirildiği zaman meyve suyu istenilen etkiyi ortaya koymayacaktır.

Bunun meydana gelmesini engellemek adına yapılması gereken en önemli şey ise nezleye yakalanmasının önüne geçilmesi adına mümkün olduğu kadar doğal meyve sularının kullanılması. Portakal – mandalina ya da portakal – limon suları hazırlanılarak her gün içilmelidir. İçilecek bir bardak doğal meyve suyunun vücuda vereceği yarar, tahmin edilenden de yüksektir. Bunun düzenli bir hale getirilmesi sonrasında ise artık vücut soğuk havalarda karşılaşacağı her türlü sorun ile çok daha iyi bir şekilde başa çıkacak hale gelecektir. Birçok kişi kendini nezleden korumak adına antibiyotik kullanmak istiyor. Ancak bu son derece yanlış bir uygulama.

Bunun nedeni ise nezle gibi hastalıklar genel olarak viral infeksiyonlardır. Bundan dolayı da kullanılacak antibiyotikler hiçbir işe yaramayacak ve vücudun antibiyotiğe karşı artık eskisine göre olumlu tepkiler vermeyecektir. Bundan dolayı da nezleye yakalanmış olan kişiler birkaç gün istirahat ettikleri ve iyi beslendikleri zaman hastalığın etkilerini ortadan kaldırmış olacaklardır. Nezle ile alakalı herhangi bir koruyucu aşı olmadığından, insanların mümkün olduğu kadar hasta olan insanlar ile bir arada olmaması gerekmekte. Çünkü bu durumda kişi iyileştikten hemen sonra tekrardan nezleye yakalanabilecektir. Bu durum da kişilerin kış ayları boyunca nezleye yakalanma sorunu ile karşı karşıya kalabileceklerdir. Dolayısıyla soğuk havaların hüküm sürdüğü dönemler boyunca insanların çok dikkatli olması gerekir.

Önceki İçerikYılbaşında Oynanabilecek Oyunlar
Sonraki İçerikGripten Korunma Yolları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz