Neler Kanser Yapar

0
2111

healthy green tea cup with tea leaves
Neler Kanser Yapar?

Modern teknolojinin getirdiği pek çok araç, bugün kanserli hücrelere zemin hazırlamakta. Listede neler yok ki? Akıllı telefonlar, sera gazları, meyveler, hayvanlar ve daha neler neler. Bu yazımızda, kanserli hücrelere sebep olan çevresel faktörleri sizler için kaleme alacağız.

Listemizin ilk sırasını akıllı telefonlar oluşturuyor. Manyetik salınımı bir hayli yüksek olan bu akıllı cihazlar, bilinçsiz kullanıldığında hastalıklara davetiye çıkarıyor. Özellikle telefon görüşmelerinin 10 dakikalık sürelerden uzun yapılması, bir saat içerisinde ikiden fazla görüşme yapılması, kansere adeta davetiye çıkarıyor. En doğru kullanımı ise, ortalama beş dakikalık telefon görüşmesi ve görüşmelerin ortalama bir buçuk saat aralıklarında yapılması gerekmektedir.

İkinci sırayı hormonlu gıdalar oluşturuyor. Hormonlu sebze ve meyveler, hormonlu tahıllar baklagiller. Liste oldukça uzuyor. Bir gıdanın hormonlu olup, olmadığını ne yazık ki, anlamanızın pek ihtimali yok. Bu sebepten ötürü, kanserden uzak durmak isteyenleri uzmanlar uyarıyor, meyve ve sebzeleri, mevsiminde tüketin, sera ürünlerinden uzak durun.

Hormonlu gıdalardan söz ederiz de bu gıdalar ile beslenen hayvanlardanhiç söz etmez miyiz? Hormonlu gıdalar ile beslenen ister küçük baş olsun ister büyük baş olsun, eti yenen tüm hayvanlar, kanser bakımından risk oluşturuyor. Bunun ile de başa çıkma yöntemi, fast food tarzı gıdalardan uzak durmanız, kendi güvenilir kasaplarınızdan etinizi temin etmenizdir. En sağlıklısı balık eti, balık etini sofralarınızdan eksik etmeyin.

Sera gazları, sigara alkol listenin en son ve en önemli sırasını oluşturuyor. Bugün yapılan pek çok klinik çalışma göstermiştir ki, sigara ve alkol, sağlıklı hücrelerin kanserleşmesine zemin hazırlıyor. Batı toplumlarında eski bir kullanım tarzı olan, tütün çiğnemeye bağlı olarak pek çok kişi, ağız kanseri teşhisi ile hastahanelere yatmıştır. Alkol, miğde kanseri ve ağız kanseri gibi kanser türlerine zemin hazırlarken, sigara akciğer kanseri başta olmak üzere pek çok kanser türünün oluşmasında demirbaş kadroyu oluşturmaktadır. Kanser ile savaşta, uzmanlar alkol ve sigaradan mutlaka uzak durulması gerektiğini vurguluyor. Sera gazları, gibi kimyevi gazlar da, sağlıklı hücreleri kanserleştirmekte. Bundan korunma ise, fabrikalaşmadan uzak bölgelere yerleşim alanları kurulması.

Önceki İçerikKanser Belirtileri Nelerdir
Sonraki İçerikTelefondaki İnterneti Bilgisayara Nasıl Bağlarım
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz