Mozilla Firefox Tarayıcı Ayarları Nasıl Sıfırlanır?

0
1252

Son zamanlarda en çok kullanılan sistemlerden birisi internete ve her daim kullanmaktayız. Özellikle akıllı telefonların ve tabletlerin olmağı zaman bilgisayarlar kullanılmaktaydı. Bu zamanda ise genel olarak kullandığımız yazılımlar ise internet tarayıcıları olarak Firefox ve diğer internet tarayıcıları bulunmaktadır. Google Chrome’dan sonra bile en çok kullanılan internet tarayıcısı Mozilla Firefox olarak bilinmektedir. Bu konumuzda ise Mozilla Firefox ile girdiğimiz zaman yada ayarları ile oynama yaptığımız zaman tamamen ayarlarını sıfırlama işlemi nasıl yapılır yani Mozilla Firefox tarayıcı ayarları nasıl sıfırlanır onu göreceğiz..

1-Menü çubuğundaki Yardım menüsüne tıklayın Sorun giderme bilgileri’ni seçin.Yardım menüsüne ulaşamıyorsanız Sorun giderme bilgileri sayfasını açmak için adres çubuğuna about:support yazın.

2-Sorun giderme bilgileri sayfasının sağ üst köşesindeki Firefox tarayıcısını sıfırla… düğmesine tıklayın.

3-Devam etmek için, açılan onay sayfasında Firefox tarayıcısını sıfırla düğmesine tıklayın.

4-Firefox kapanacak ve sıfırlanacaktır. İşlem bitince açılan pencere, içe aktarılan bilgileri gösterecektir. Bitti düğmesine tıkladığınızda Firefox açılacaktır.

Peki bu ayarlar sıfırlanırsa neler olur yada neler silinecektir aşağıdaki gibidir..
Tüm Firefox ayarlarınız ve kişisel bilgileriniz bir pro target=_blank target=_blankfil klasöründe depolanır. Yenileme özelliği, önemli verilerinizi kaydettikten sonra yeni bir profil klasörü oluşturarak çalışır.
Normalde Firefox profil klasörünüzde saklanan eklentiler, örneğin uza target=_blank target=_blankntılar ve tem target=_blank target=_blankalar silinecektir. Farklı konumlarda saklanan eklentiler, örneğin yan target=_blank target=_blank uygulamalar silinmeyecektir ama değiştirilmiş tercihler (örn. devre dışı bıraktığınız yan uygulamalar) sıfırlanacaktır.

Firefox şunları koruyacaktır:
Yer imleri
Gezinti ve indirme geçmişi
Parolalar
Açık pencereler ve sekmeler
Çerezler
Otomatik form doldurma bilgileri
Kişisel sözlük
Aşağıdaki öğe ve ayarlar silinecektir:
Uza target=_blank target=_blankntılar ve temalar, sitelere özel tercihler, ara target=_blank target=_blankma motorları, DOM depolama, güv target=_blank target=_blankenlik ayarları, ind target=_blank target=_blankirme eylemleri, yan target=_blank target=_blank uygulama ayarları, ara target=_blank target=_blankç çubuğu özelleştirmeleri, kullanıcı stilleri ve sos target=_blank target=_blankyal özellikler silinecektir.

Önceki İçerikİphone 4S Telefonum Kapandı Açılmıyor
Sonraki İçerikGoogle Chrome Tarayıcı Ayarları Nasıl Sıfırlanır? Videolu Anlatım
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz