Mesleki Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim Lisesine Kimler Geçiş Yapabilir?

1
1065

1. Meslekî Açık Öğretim Lisesine İlköğretim – Ortaokul Diploması yada bu düzeyde denklik belgesiyle kayıt yaptırmış ve Meslekî Açık Öğretim Lisesinde 1 veya 2 dönem öğrenim görmüş olanlar.

2. Meslekî Açık Öğretim Lisesinde 3. ve 4. döneme geçmiş ancak 3. ve 4. dönemde dönem notu oluşmamış olanlar. ( Talim ve Terbiye kurulunun 13.11.2009 tarih ve 8547 sayılı görüşü)

3. Yüz yüze eğitim göremeyeceğini (örgün eğitime gidemeyeceğine vs.) Devlet Hastanesinden alacağı Sağlık Kurulu Raporuyla belgelendirenler. (raporda yüz yüze eğitim göremez ibaresi mutlaka yazacak)

4. Hüküm giymiş olanlar (Mahkeme kararı olacak)

5. Türkiye sınırları dışında ikamet edenler. (Yurt dışında oturma izni olacak)

Yukarıdaki şartlardan en az birini taşıyan Meslekî Açık Öğretim Lisesi öğrencileri isterlerse Açık Öğretim Lisesine geçişlerini yaptırabilirler. Meslekî Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim Lisesine geçmek isteyen öğrenciler, Meslekî Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim Lisesine geçmek istediğine dair dilekçesini (dilekçe kanuna göre) Müdürlüğümüze göndermesi gerekmektedir. Müdürlüğümüze ulaşan dilekçeler incelendikten sonra, geçiş işlemine uygun olan öğrencilerin geçişleri yapılır. (Dilekçe ekine nüfus cüzdanı fotokopisini de eklemeniz gerekmektedir.)

Yukarıdaki şartları taşımayanların dilekçe göndermemesi önemle rica olunur.

Not:

1. Faks yolu ile başvurular kabul edilmez.

2. Meslekî Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim Lisesine geçişler Yeni Kayıt ve Kayıt yenileme dönemlerinde yapılmaktadır. Bu dönemler dışında gönderilen dilekçeler işleme alınmayacaktır.

Önceki İçerikAçık Öğretim Lisesi Mezun Olma Şartları Nelerdir?
Sonraki İçerikAçık Öğretim Lisesinde Öğrenci durum belgesi almak için dilekçe örneği
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz