Meizu X8 Ekran Görüntüsü Alma

0
442
Meizu X8, Qualcomm Snapdragon 710, 6GB RAM + 128GB ROM, 20MP Front Camera - SUPER Budget Smartphones!

Meizu X8 Ekran Görüntüsü Alma
Sosyal medyada gezinirken gördüğünüz bir şeyi çok beğenmişsinizdir ve arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorsunuzdur. Veya cihazınızda internette gezerken bir veriye rastlamış olabilirsiniz ve bu veriyi daha sonra kullanmak için saklamak isteyebilirsiniz. Bu işlemleri en kolay yönden yapmak için ekran görüntüsü almanız gerekmektedir. Ekran görüntüsü alarak görüntüyü istediğiniz şekilde düzenleyebilir, paylaşabilir veya kaydedebilirsiniz. Yeni bir telefona sahip olan kullanıcıların genel olarak ilk öğrenmek istedikleri şey nasıl ekran görüntüsü alınacağıdır. Çünkü ekran görüntüsü alma işlemi hayatın birçok alanında kolaylıklar sağlamaktadır.

Meizu marka X8 model bir telefona sahipseniz ve nasıl ekran görüntüsü alacağınız hakkında bir bilginiz yoksa doğru yerdesiniz diyebiliriz. Meizu X8 modeli için ekran görüntüsü alma işlemini bu yazımızda sizlere adım adım anlattık. Bu adımları uygulamanız halinde cihazınızda başarılı bir şekilde ekran görüntüsü alabilirsiniz.

  • Cihazınızda ekran görüntüsü almak istediğiniz sayfaya gidin.
  • Bulunduğunuz sayfada ses kısma ve güç tuşlarına aynı anda basın ve bir süre basılı olarak bekleyin.
  • Bir deklanşör sesi duyacaksınız. Ayrıca ekranda ekran görüntüsü alma efekti belirecek. Bu işaretler belirdikten sonra parmaklarınızı ses kısma ve güç tuşlarından çekin.
  • Buraya kadar sorunsuz gelinmişse ekran görüntüsü alma işlemi başarılı olmuş demektir.
  • Cihazınızda yukarıdan aşağı doğru bildirim çubuğunu kaydırırsanız aldığınız ekran görüntüsünü görüntüleyebilirsiniz. Veya menü kısmında galeriye giderek burada bulunan “Screenshots” adlı klasör içinde kaydettiğiniz ekran görüntülerini görmeniz mümkün.
  • Ekran görüntüsüne ulaştıktan sonra alt kısımda bulunan paylaşma simgesine dokunarak ekran görüntünüzü Whatsapp, Facebook, Instagram gibi mecralarda kolayca paylaşabilirsiniz.
  • Ayrıca düzenleme simgesine dokunarak ekran görüntüsünü istediğiniz şekilde düzenleyip tekrar kaydedebilirsiniz.

Bu işlemler sonucunda ekran görüntüsü alma, paylaşma ve düzenleme işlemlerini başarıyla tamamlamış olacaksınız. Bu işlemler sonrasında ekran görüntüsü alma işlemi yapılamıyorsa cihazla alakalı bir sorundan kaynaklı olabilir. Bu durumda cihazın formatlanması bir çözüm olabilir. Fakat bu sorun yazılımsal değil de donanımsal özelliklerden kaynaklıysa format atma işlemi derdinize çare olamayabilir. Bu durumda cihazınızın garanti süresi devam ediyorsa garantiye göndermenizi, etmiyorsa da bir tamirciye göstermenizi tavsiye ederiz.

Önceki İçerikAsus Zenfone Max Pro Ekran Görüntüsü Alma
Sonraki İçerikSpotify Çalma Listesini Youtube Muzik Aktarma
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz