Macbook Enerji Tasarrufu

0
1398

Bilgisayarınız normalde gerektiği zaman uyku moduna girer gerektiğinde uyku modundan çıkar. Bilgisayarınızı boşta bıraktığınızda OS X otomatik olarak kapanır veya kullanmadığınız özelliklerin gücünü azaltır. Bilgisayarın bir görevi gerçekleştirmesi gerektiğinde ilgili bileşenler yeniden açılır.
Boşta bırakıldığında bazı özelliklerin nasıl tepki vereceğini değiştirebilir veya bilgisayarınızın uyku moduna geçmesini önleyebilirsiniz. Bilgisayarınız boşta bırakıldığında hangi özelliklerinin düşük güç moduna gireceğini seçmek için Sistem tercihlerinin Enerji Tasarrufu bölmesini açın.

Elma () menüsünden Sistem Tercihleri’ni seçin.
Sistem Tercihleri penceresinde Enerji Tasarrufu simgesini tıklayın.
macbook-enerji-tasarrufu

Power Nap
OS X Mountain Lion ve Mavericks’te Power Nap vardır. Bu özellik Mac’inizin yeni e-postaları veya yazılım güncellemelerini kontrol etmek gibi görevler için zaman zaman uyku modundan çıkmasına olanak sağlar. Power Nap sırasında Mac’iniz enerji tasarrufu amacıyla ekranlarını ve bu görevler için gerekli olmayan diğer donanımları kapalı tutar. Görev tamamlandıktan sonra Mac’iniz enerji tasarrufu için otomatik olarak tekrar uyku moduna döner. Mac’inizin bu görevleri gerçekleştirmek için kendi kendine uyanmasını istemiyorsanız bu seçeneğin işaretini kaldırın.
Bekleme Modu
Katı hal sürücüsünden başlatılan Mac bilgisayarlar için OS X’te Bekleme Modu olarak bilinen bir derin uyku modu vardır. 2013’te veya daha sonra üretilen Mac bilgisayarlar normal uyku modundan sonra bir ile üç saat arasında bekleme moduna girer. Pili tam olarak şarj edilmiş bir bilgisayar AC güç kaynağına bağlanmadan otuz güne kadar bekleme modunda kalabilir.

Güvenli Uyku
Mekanik sabit sürücüden başlatılan Mac bilgisayarlar için OS X’te güvenli uyku olarak bilinen bir derin uyku modu vardır. Piliniz azalmaya başlarsa veya bilgisayarınız uzun süre boşta kalırsa Mac’iniz güvenli uyku durumuna geçebilir. Güvenli uyku bellekteki içeriği başlangıç sürücünüze kopyalar ve bilgisayarın gücünü azaltır. Bu, Mac dizüstü bilgisayarınızın pili tükendiğinde yararlı olur. Çalışmanızı kaybetmeden, kaldığınız yerden devam etmek için dizüstü bilgisayarınızı yeniden AC güç kaynağına bağlamanız yeterlidir.

Önceki İçerikKendi Wikipedia Sayfanı Oluştur Nasıl Silinir
Sonraki İçerikFacebook Messenger’da Facebook Hesabı Zorunlu Değil
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz