Mac OSX DNS Ayarları Değiştirme ( Resimli Anlatım )

0
1140

İstediğimiz sitelere kolayca girebilmek ve erişim engelli sitelere giriş yapabilmek için bazı yöntemler vardır.Bu yöntemlerden biride DNS Adreslerini değiştirme işlemidir.Bu yöntem ile sitelere girişler daha hızlı olacaktır.Windows işletim sistemlerinde olduğu gibi MAC OSX işletim sistemlerinde de DNS ayarları değiştirilebilir ve kullanılabilir.Bu yöntem yasal bir yöntemdir ve hiçbir şekilde zarar vermemektedir.Bu yöntem için ise elinizde belirli DNS adresleri olmalıdır.Bu adresleri ise bilgisayarımzıda bulunan DNS Ayarları bölümüne yazarak DNS Adreslerini değiştirebilir ve kullanmaya başlayabiliriz.

Peki MAC OS bilgisayarda DNS Adresleri nasıl değiştirilir.
İlk olarak bilgisayarınızın sol üst köşede bulunan elma işaretine tıklayınız.Daha sonra karşınıza gelen menüden Sistem Tercihlerine ve sonra olarakda AĞ ikonuna tıklayınız.

mac-dns-degistirme

Bu bölümden ise karşınızdaki İleri Düzey ve daha sonra ise vereceğimiz yada sizin sahip olduğunuz DNS adreslerini yazabilirsiniz.

macbook-dns-degistirme

Tabi bazı DNS adresleri kapatılmış olabilir ve güncel DNS adresleri girmeniz gerekmektedir.Bu işlem için biraz araştırma yapmanız ve hızlı DNS adresleri bulmanız gerekiyor.

Safe DNS Adresleri ve Ayarları
195.46.39.39
195.46.39.40

Dns Advantage DNS Adresleri ve Ayarları
156.154.70.1
156.154.71.1

Önceki İçerikİphone 6 ve İphone 6 Plus Ekran Görüntüsü Almak
Sonraki İçerikOmurilik Baş Ağrısında Nasıl Rol Oynuyor?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz