Line Görüntülü Konuşma Nasıl Yapılır

0
890

Line Nedir
Line, mesajlaşmanın yanı sıra görüntülü ve sesli görüşme imkanlarını da kullanıcıya sunabilen, ayrıca gelişmiş emojiler ve oyunlara yer veren bir mesajlaşma uygulamasıdır. Line kullanıcıları sadece mesajlaşma ile yetinmeyi arkadaşlarıyla oyun oynayabilmekte ve doyasıya konuşmanın tadını çıkarabilmektedir. 2011 yılında piyasaya sürülen bu uygulama, her geçen gün daha geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olmayı başarıyor. Daha çok Japonya ve uzak doğu ülkelerinde kullanılan bu uygulama, bu ülkelerde Whatsapp’a göre daha gelişmiş ve kullanımı daha kolay bir yapısıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Uygulamanın en çok kullanılan özelliği ise Talk sohbet özelliğidir. Bu özelliği sayesinde kişilerle anlık olarak mesajlaşılabildiği gibi fotoğraf, video gibi veriler de rahatça paylaşılabiliyor. Ayrıca uygulamada bulunan Premium Call özelliği sayesinde tüm numaralar kolayca aranabiliyor.

Oldukça kullanışlı bir uygulama olmasının yanı sıra güvenlik bakımından da oldukça sağlamdır. Bu uygulama ile gönderilen veriler ve dosyalar tüm ağlarda şifrelenerek 3. Bir kişinin ulaşması engelleniyor.

Nasıl Kullanılır? Özellikleri Nelerdir?

  • Line uygulamasını cihazınızın işletim sistemine göre cihaz marketlerinden ücretsiz şekilde indirin.
  • Gerekli bilgileri eksiksiz şekilde doldurarak kaydı tamamlayın.
  • Cihazınıza gelen mesajdaki kodu uygulamaya girerek hesabınızı onaylayın.
  • Bu adımları tamamlamanız durumunda Line hesabınız oluşturulmuş olacaktır. İsterseniz kendinize bir Line ID belirleyerek numaranız gözükmeden başkalarıyla iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca arkadaş ekleme özelliğini aktif etmeniz durumunda kişileri Line hesabınıza ekleyebilirsiniz.
  • Uygulamada görüşme yapmak istemediğiniz kişileri de engellemeniz mümkün. Dilediğiniz kullanıcıyı engelleyerek size ulaşmasına engel olabilirsiniz. Daha sonra ulaşmak istediğinizde ise “Engelliler” listesinden kullanıcıyı bulup engelini kaldırabilirsiniz.
  • Line uygulamasına uygulama içinden şifre belirleyerek uygulamanın her açılışında bu şifrenin girilmesi ayarlanabilir. Bu şekilde şifreyi bilmeyen kullanıcılar Line hesabınıza giriş yapamazlar.
  • Dilerseniz ayarlar kısmından geçmişe dair tüm konuşma ve dosyaları tek bir tuşla silmeniz de mümkün.
  • Line ile yaptığınız paylaşımları sadece belli bir kitleye göstermek istiyorsanız, görebilecek kullanıcıları kendiniz düzenleyebilirsiniz.

Line bu özellikleri ve kullanımı yönünden oldukça yararlı bir uygulamadır. Ayrıca tüm akıllı telefonlarda kullanılabilmekle kalmayıp, bilgisayarlarda bile kullanım imkanını kullanıcılarına sunmaktadır.

Line Görüntülü Konuşma Nasıl Yapılır
Line uygulaması üzerine Whatsapp gibi birçok özellik ile görüşme ve yazışma yapabilirsiniz. Yeni yapılan güncellemeler ile görüntülü konuşmada yapabilirsiniz. Yani internet paketinizden yada Wifi bağlantınız üzerinden Libe görüntülü konuşma yapabilirsiniz. İlk olarak telefonunuza Android cihazlar için Google Play, İOS cihazlar için ise App Store üzerinden Line uygulamasınız indiriniz. Daha sonra ise görüntülü konuşma yapmak istediğiniz kişiyi seçerek

Önceki İçerikJeotermal Enerji Santralinin Parçaları
Sonraki İçerikÖzel Tüketim Vergisi (ÖTV) Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz