Laptop Çok Isınıyor-Kapanıyor-Donuyor Sorunu Çözümü

1
2854

samsung-laptop-servisi-300x242
Masaüstü bilgisayarda pek görülmeyen bir durumdur.Masaüstü bilgisayarda kasa yapısı olarak anakart üstündeki parçalar toz alma durumunda temizlemesi kolay ve rahattır.Direk kasa kapağını söktüğünüzde tüm parçalar karşınızdadır.Ama Laptop yani notebook cihazlarda bu durum biraz zahmetli ve dikkat isteyen bir durumdur.Özellikle Laptop sökmek istiyorsanız biraz destek alamak gerekebilir yada çeşitli video siteleridenn izşeyerek öğrenebilirsiniz.

Genelde kapalı kutu olarak kasaları olan Laptoplarda fanların tozlanması yada işlemci üzerinde bulunan termal macunun bitmesi kuruması olayından ısınma işlemi artar ve sizi sıkıntıya sokabilir.Bunun için ilk olarak fan dönmemesi olayından başlayalım.Dikkatlice söktüğünüz Laptop bilgisayarınızın içindeki fanları kontrol ediniz eğer dönmüyor ise aşağıdaki gibi bir toz yumağı olmuş olabilir.

laptop-temizleme-fan

Yukarıda gördüğünüz gibi fan tutan parçanın tozlandığını görebilirsiniz.Sizde bilgisayarızda bulunan tüm fanlara bakınız eğer bu şekilde tozlar görüyorsanız temizlemeniz lazımdır.Bu temizleme işlemi içinse contack cleaner kullanmanızı öneririz.

Contact Cleaner Nedir?
Contact Cleaner dikiş makinası, kapı menteşeleri, çadır fermuarları, araba antenleri, bisiklet zinciri gibi tahmin edebileceğiniz her türlü oynar parçaları yağlamak ve temizlemek için kullanılır.

Bu işlem bittikten sonra ise işlemci termal macununa bakmanız gerek eğer aşağıdaki resimdeki gibi macunda kuruma varsa yani bitmiş ise onuda sürmeniz gerekiyor.

termal-macun

Eğer bu işlem için riskleri göze aldıysanız yapınız ama uğraşmak istemiyorsanız ise teknik destek alabilirsiniz.

Önceki İçerikEkran Görüntüsü Yakalama Programı LightShot
Sonraki İçerikTurkcell Vınn Cayma Bedeli
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

  1. Bu durum bence markadan markaya göre değişir resimdeki gibi gidipde samsung alırsanız veya benim gibi hp alırsanız laptonuz ısınıp kapanıcaktır ama 400-500 tl daha paraya kıyıp asus,toshiba,dell, msı alırsanız yıllar boyunca kullanırsınız. Bende laptopları masaüstü pc gibi zannettim ve özelliklerine ve fiyatına bakarak aldım. Siz bunu yapmayın paranıza kıyın sağlam bir marka alın laptopda marka çok etkilidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz