Kimin Umrunda :)

0
938

google

10 ülkeden Google’a sert uyari
Google’a gönderilen ortak mektupta, firmanin evrensel mahremiyet ilkelerine uymadiği suçlamasina yer verildi.
Batili 10 ülkenin hükümetleri adina Google’a mektup gönderen Kanada Mahremiyet Hukuku Dairesi, firmanin Street View ve Buzz gibi servislerini yayginlaştirirken evrensel mahremiyet ilkeleri’ne uymak zorunda olduğunu bildirdi.

Mektubu kaleme alan Mahremiyet Dairesi Komiseri Jennifer Stoddart, Google’in bazi servislerinin mahremiyet ilkelerini gözardi ettiğini belirtti. Google CEO’su Eric Schmidt’e gönderilen mektupta, ‘Google yeni servislerini hayata geçirirken dünya vatandaşlarinin mahremiyet haklarini unutuyor” denildi.

Stoddart, kullanicilarin Gmail üzerinden e-posta gönderdikleri üyeleri otomatik olarak kişisel Google Buzz sosyal paylaşim arkadaş listesine eklemesini örnek gösterdi. Stoddart, ‘bir servisin beta’ olarak test yayinina almak, mahremiyet ilkelerinin gözardi edilmesini hakli göstermez” dedi.
Sokaklari uydudan canli olarak izlettiren Google Street View servisini de yerden yere vuran Mahremiyet Dairesi Komiseri, firmanin toplayabileceği kişisel bilgilerin asgari düzeyde olabileceğini, üstelik bunlairn nasil ve nerde kullanilacağini da üyelere açik şekilde taahhüt etmek zorunda olduğunu vurguladi. Stoddart, sözkonusu servislerdeki başlangiç’ ayarlarinin mahremiyeti koruyacak şekilde ayarlanmasini, kullaniminin da basit ve anlaşilir olmasini talep etti.

Stoddart’in sert ifadelerle dolu mektubunda ayrica Google servislerine üye olanlarin istedikleri zaman üyeliklerini sonlandirmalarini sağlayan basit bir komut eklenmesi talep edildi.

Stoddart’in mektubu, Kanada dişinda, Ingiltere, Almanya, Fransa, Italya, ispanya, Irlanda, Israil, Hollanda ve Yeni Zelanda hükümetlerinin mahremiyet ve güvenlik yetkililerince de imzalandi.

Mektup üzerine kisa bir açiklama yayinlayan Google, ‘bu konu daha önce de defalarca tartişildi, söylediklerimize ekleyecek çok bir şey yok” denildi. Açiklamada şu ifadelere yer verildi: ‘Servislerimiz için topladiğimiz verilerin nasil kullanildiği ve servislere anlamli ayarlar konulmasi konularinda çok titiziz. Elbette herşeyi yüzde 100 doğru yapabildiğimizi iddia etmiyoruz. Ancak Google Buzz örneğinde olduğu gibi kullanicidan gelen geri dönüşler işiğinda hizla gerekli önlemleri aliyoruz.”

Önceki İçerikEv Telefonunu Cep Telefona Yönlendirme Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikÖlen Eşine Kalp Masajı Yapan Kedi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz