Kalbe İyi Gelen Müzikler

0
2047

kalbe-iyi-gelen-muzikler
Kalbe İyi Gelen Müzikler

Evet, kalbe iyi gelen müzikler. Her ne kadar konu başlığı sizlere anlamsız gelse de, ritimleri aritmetik olarak artan bazı müzik türlerinin kalp hastalıkları başta olmak üzere pek çok hastalığa iyi geldiği bilinmekte. Peki, müziklerin vücuda bu denli tesirli etkisi nasıl olmakta?

Yapılan araştırmalar kalp ritmi ile paralel giden ritimdeki müziklerin insanı dinlendirdiği, kalp yükünü azalttığını göstermiştir. Günümüzde, beethoven gibi büyük bestekarların oluşturduğu senfonik müzikler, delilik, panik atak gibi pek çok hastalığın ana tedavilerine ek tedaviler şeklinde uygulanmaktadır.

Günde Yarım Saat

Çok değil, günlük periyotlarda dinleyeceğiniz yarım saatlik, Beethoven’ın gibi kalp ritmine paralel ritimde müzik üreten sanatçıların senfonik şarkılarını dinlemek, kalbinizi rahatlatıp sizi dinlendirecektir. Bugün, özellikle panik atak gibi hastalığı olan ve kalp atışlarının çevresel faktörler karşısında ani hızlanan kişilere, hergün ortalama yarım saat Beethoven, Mozart gibi bestekarların müziklerinin dilenilmesi önerilmektedir. Bunun dışında, bu hastalıktan muzdarip bireylerin, aşırı gürültülü ,ani çıkışları olan, bir parçanın remiz karışımı şeklinde hazırlanan müzik türlerini dinlemekten mümkün mertebe uzak durmaları tavsiye edilir. Bu tarz müzikler, kalp ritminin akışını değiştirerek, kalbin daha hızlı atmasına, dolayısıyla, ranik atağın tetiklenmesine sebep olabilir.

Beethoven Müzikleri İlk Sıralarda

   Psikolojik buhram yaşayan, kalp ile ilgili ritimsel şikayetleri olan bireylere, ilk sıralarda Beethoven’ın müzikleri önerilmekte. Bundan sonra, çeşitli kuş ve doğa sesleri kalp ritmine en uygun sesler arasında yer alıyor. Yapılan çalışmalar göstermiştir ki, doğayı izleyerek dinlemek kalbin yükünü büyük oranda hafifletip, kalp basıncını düşürmekte, kalbi rahatlatmakta, vücudu dinlendirmektedir. Bu sebepten ötürü, kalp ile ilgili problemi olan bireylere doğa içerisinde, sessiz bir ortamda bethoven dinlemerini tavsiye ederiz.

Remix Müzik Türlerinden Uzak Durun

   Bir şarkının remix yada karşık mixi tarzı hazırlanan müzik türleri, ani çıkışları olması sebebi ile, kalp rahatsızlığı olan bireylere pek tavsiye edilen müzikler olmamakta. Bu tarz müziklerin ritmine uymaya çalışan kalp, ani çıkış ve inişlere ayak uydurabilmek adına kendini senkronize ediyor, dolayısıyla haddiden fazla yoruluyor. Kalbi dinlendirmek adına bu tarz müzikleri gerekli olmadıkça dinlememenizi öneriyoruz.

Önceki İçerikDoğal Yollardan Kilo Nasıl Verilir
Sonraki İçerikKanser Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz