İş Bankası Eft İşlemi Nasıl Yapılır

1
22630

is-bankasi-logo
Bildiğiniz gibi daha önceden havale yada eft işlemi yapmak için internet şubesi üzerinden değil bankalara gidilir ve uzun süre beklenirdi yada bu işlemin internet üzerinden yapmak istemeyenler güvenmeyenler bankalara akın ederdi.Artık EFT işlemi kolay ve basit bir halde diyebiliriz.Tabi bu işlem için yani internet üzerinden eft işlemi yapmak için gerekli şifrelerimizin olması ve kullandığımız telefonumuzun bankaya kayıtlı olması gerekmektedir.

Eğer bu gereken bilgileri aldıysak iş bankası sitesine giriniz ve Bireysel yada Kurumsal olarak hangi tipte bir işlem yapmak istiyorsanız seçiniz.Genelde şahıs ise Bireysel olacaktır.Hangi bilgileriniz ile giriş yapmak istiyorsanız gereken bilgileri girmelisiniz

is-bankasi-online-giris
Burada 3 farklı yol ile işleme başlayabilirsiniz.Müşteri Numarası,TC Kimlik Numarası,Kart Numarası ile giriş yaparak Havale Yada EFT işlemi için giriş yapabilirsiniz.
Daha sonra giriş yaptıktan sonra kayıtlı olduğunu telefona bir mesaj gidektir.Mobil Giriş ile giriş yapıldığı için bu kod olmadan giriş işlemi yapamassınız.
EFT işlemi için sağ bölümde bulunan para aktarma bölümüne giriniz ve EFT olarak seçim yapınız.Buradan tanımlı yada tanımsız hesap olmak üzere para transferi yapabilirsiniz.Eğer ilk eft yapmak istediğiniz kişiye ilk defa para transferi yapıyorsanız tanımsız hesap olarak giriş yaparak işleme başlayabilirsiniz.
tanimsiz-hesap-eft-islemi
Banka Kodu ve Şube Kodu alını adını biliyorsanız miktarı giriniz ve onaylayınız karşınıza o bankaya ait birkaç bilgi çıkacaktır yada İban ile isim girişi yaparsanız bankaya bilgisi gelecektir ve sadece size onayla demek kalacaktır.Bu işlem gün içerisinde tamamlanacaktır.EFT işlemleri Havale gibi anında gerçekleşmez.
İş Bankası eft saatleri 09:00 ve 17:00 arasında gerçekleşmektedir. Bu saatler içerisinde yapacağınız eft işlemleri gün içerisinde sonuçlanacaktır. Bu saatlerin dışında yapacağınız işlemler ise bir sonraki ilk iş günü hesaba geçecektir. İş Bankası yarım gün tatil olduğu günlerse ise eft saatleri 09:00 ve 11:45 arası olarak belirlenmektedir. Para transfer işlemlerinizi, bu saatleri göz önünde bulundurarak yapmalısınız.

Önceki İçerikTurkcell 24 Ay Taksitle Telefon Kampanyası
Sonraki İçerikTüm Bankaların Eft Saatleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

  1. İŞ BANKASI İNTERNET BANKACILIĞI ÜZERİNDEN HAVALE YAPAMIYORUM 1-11 KODU İLE TC NO YAZ DİYOR NEREYE TC NO YAZACAĞIM {CB ADAYLARI İÇİN}

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz