iPhone sahipleri dikkat

0
908

Almanya’da hükümete bağlı resmi bir kuruluş olan Alman Federal Enformasyon Güvenliği Ajansı, Apple tarafından üretilen iPhone, iPad ve iPod Touch’larda güvenlik açığı olduğunu açıkladı.

TELEFON BİLE DİNLENEBİLİR

Ajansa göre, bu cihazların kullandığı iOs işletim sisteminde bulunan en az iki güvenliği açığı, tehlikeli bir internet sitesine girildiğinde ya da PDF dosyası açıldığında potansiyel hacker’ların da cihaza girmesine neden olabiliyor. Ajans, “Bu güvenliği açığını kullanan hacker’lar, cihazlara girerek özel fotoğrafları, bilgilere veya email’leri ele geçirebilir. Hatta bu açık kullanılarak telefon görüşmeleri bile dinlenebilir” dedi.

‘PDF DOSYASI AÇMAYIN’ UYARISI

Almanya’daki Apple şirketi sözcüsü Georg Albrecht de bu rapordan haberleri olduğunu ve gereken incelemenin yapılacağını söyledi.

Ajans, raporunda “Henüz bu açık kullanılarak yapılan bir hacker saldırısı gözlemlenmedi. Ancak bu açığın korsanlar tarafından kullanılması an meselesi olabilir” denildi. Ajans, bu cihazları kullananlara PDF dosyası açmamaları ve güvenmedikleri internet sitelerine girmemeleri uyarısı yaptı.

Önceki İçerikWord Dosyalarınızı “Otomatik Kurtarma Seçeneği” İle Nasıl Kurtarırsınız?
Sonraki İçerikDaha genç görünmek için ne yapmalı
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz