İphone 6S Pasaport Kaydı Nasıl Yapılır?

0
3522

Sürekli yurtdışına seyahat ediyorsanız ilk yapacağınız işlem büyük ihtimalle yeni bir cep telefonu almak olacaktır.Nedeni ise ülkemizdeki cihaz fiyatlarının yüksek olması diyebiliriz.Bildiğiniz gibi en çok kullanılan ve diğer ülkelere göre ucuz olan iphone modeller ise en çok ilgi gören cihazların başında yer alıyor.Yüksek vergiler ile 3000 TL’yi geçen fiyatları bu cihazları alınmaz hale getiriyor.Genelde ise pasaport kayıt işlemi ile bu cihazları kayıt edebiliyor ve ülkemizde de kullanabiliyoruz.Peki farklı bir ülkeden bir iphone 6S aldıysanız neler yapmalısınız ve nasıl kayıt edebilirsiniz onu görelim..

1-Kayıt işlemi için öncelikle ne yapılması gerekmektedir?
E-devlet sisteminden kayıt hakkını sorgulaması; harç ücretini yatırması (131.50 TL) ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

2-Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye’de kullanabilir miyim?
Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.

3-Dekontta dikkat edilmesi gereken husus nedir?
Dekont üzerinde kayıt yapılmak istenen cihaza ait 15 rakamlı IMEI numarası, ad ve soyadın, TC Kimlik numarasının yer alması gerekmektedir. IMEI numarasının doğru olmasına dikkat edilmelidir.

4-18 Yaşından Küçükler için Cihaz Kaydı yapılabilir mi?
18 Yaşından küçüklerde yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırabilir. 18 yaşından küçükler için kayıt başvuruları anne, baba ya da yasal temsilcileri tarafından kendi e-devlet kapısı üzerinden çocuğun kimlik bilgileri kullanılarak kayıt yapılabilir.

Siz yukarıdaki işlemleri doğru bir şekilde gerçekleştirdiğiniz zaman kayıt işlemini olacaktır ve cihazı ülkemizde istediğiniz gibi kullanabileceksiniz.

Önceki İçerikPowerbank Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Sonraki İçerikİmza Sirküsü Nedir – Nereden-Nasıl Alınır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz