İnternette en çok başvurulan dolandırıcılık yöntemlerini nedir? Alınabilecek Yöntemler nelerdir?

0
1142

1-E-dolandırıcılık
E-dolandırıcılık kapsamına bankalardan gelen sahte bildirimler, elektronik ödeme sistemleri, e-posta tedarik eden kimseler, sosyal ağlar ve online oyunlar gibi pek çok farklı başlık giriyor.

Bu gibi e.postaların amacı kişilerin kullanıcı adı ve şifresi gibi kişisel bilgilerini ele geçirmek. E-bankacılık dolandırıcılığı, internet bankacılığı hesaplarına veya elektronik ödeme bilgilerine ulaşmak için kullanılan en yaygın dolandırıcılık yollarından biri.

2-Piyango talihlisi olduğunuza dair gelen sahte bildirimler
Bu tarz e-postalar kullanıcının ikramiye kazandığını iddia eden e-postalardır. Dolandırıcılar bu tarz e-postalar ile kişileri tuzağa düşürüp, kazanılan ödülün transfer edilebilmesi için kullanıcıdan paranın bir kısmını talep eder.

3-Saadet zinciri ve kolay para kazanma fırsatı
Bu tarz dolandırıcılıkta daha çok kişilerin az para yatırarak büyük paralar kazanacakları söylenir. Ancak sonuçta herhangi bir kazançları olmaz.

4-Online dilencilik
Bu gibi e-postalar hayır kurumu veya ihtiyacı olan kimselerden gelmiş gibi görünen e-postalardır.

Bu e-postalar asıl organizasyon ve kurumlara doğrudan link ile bağlı görünmesine rağmen, kullanıcı ödeme detaylarına geldiğinde transfer edilen para dolandırıcıların elinde son bulur.

5-SMS mesajı dolandırıcılığı
Bu tarz dolandırıcılıklarda kullanıcıların belirlenen kısa bir numaraya SMS göndermelerini sağlamak amacıyla birçok taktik uygulanır.

Bu gibi istenmeyen mesajlara belirli linkler içeren e.postalar da dâhildir. Kullanıcılardan, linke tıklayarak iddia edilen servisten yararlanabilmeleri için belirlenen kısa numaraya SMS gönderimi yapmaları istenir.

Ancak sonunda kullanıcılar kendilerini var olmayan bir servis için ödeme yapmış halde bulurlar.

Önceki İçerikKillzone3, PlayStation3 ile tekrar geliyor
Sonraki İçerikSteven Spielberg kimdir?Steven Spielberg biyografisi?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz