iCloud Şifremi Unuttum Telefonum Kilitlendi

2
3186

Android işletim sistemine sahip cihazlar için Google Play hesabı neyse İOS cihazlar içinde İcloud yani App Store hesabıda odur diyebiliriz.Apple firmasının ürettiği cihazlar için Oyun yada uygulama indirme hesabı olarak App Store kullanıcı adını ve şifresini kullanmaktayız.Bildiğiniz gibi kullanmakta olduğumuz bir hesabın şifresini unuttuysak o şifre olmadan hesabımızı kullanamayız ve büyük bir sıkıntı olacaktır.Bu gibi durumlar İphone yada İpad cihazlar için daha büyük sıkıntıdır.Eğer İphone yada İpad cihazımızın şifresini unuttuysak cihazımız kilitlenecektir ve kullanılmaz hale gelecektir.Özellike format attıysak cihaz kullanıldığı kullanıcı adı ve şifreyi ister ve gerçekten büyük teşkil eder.

Peki bu durumlar için ne yapmamız gerekiyor yada şifremizi unutursak nasıl bir yol izlemeliyiz onu görelim..
Eğer şifremizi bulmak istiyorsak ilk olarak şunu söylemeliyiz.Kayıt olduğumuz mail adresinin şifresini mutlaka bilmeliyiz yada kullandığımız bir mail adresi ile Apple hesabı açmalıyız.Aksi halde unuttuğunuz App Store şifresini hiçbir zaman bulamayız ve hesabımızı geri alamayız.

Genel olarak mail şifresini hatırlamayanlar için ise farklı kanallar ile cihazın sıfırlanması yani İcloud hesabının kaldırılması yöntemine başvuruyor.

Mail adresimizin şifresini biliyorsak ne yapmamız gerekiyor onları inceleyelim.Giriş işlemi için https://appleid.apple.com/ adresine giriniz ve size aşağıdaki görselde gördüğünüz gibi kırmızı ile işaretlediğimiz bölüme geliniz.Buradan ise size bir kutucuk ile

apple_sifremi_unuttum

Başlamak için Apple Kimliğinizi girin.
Unuttuğunuz parolanızı sıfırlamak, kilitli hesabınınızın kilidini kaldırmak veya bir Apple Kimliğini kurtarmak için doğru yere geldiniz.

sorusu sorulacaktır.Buradan siz kullanmakta olduğunuz App Store kullanıcı adınızı buraya yazınız ve Devam demelisiniz.Daha sonra ise mail adresi ile sıfırlama işlemi yapacağımız için

Talimatları hotmail.com ile biten e-posta adresinize göndereceğiz seçeneğini seçmelisiniz.

icloud_hesabi_sifremi_unuttum

Siz devam dedikten sonra ise kullanmakta olduğunuz mail adresine bir link gidecektir.Bu sıfırlama linkidir ve siz linke tıkladığınız zaman sizden yeni bir şifre belirlemeniz gerektiğini söyleyecektir.Buradan şifresiniz nasıl olmalıdır onu anlatalım.

Şifremizi belirlerken en az 8 karakterden oluşmasına, sayı, küçük harf ve büyük harfler içermesine dikkat ediyoruz.

yukarıdaki söylediğimiz gibi şifrenizde en az 8 karakterden oluşmasına, sayı, küçük harf ve büyük harfler içermesine dikkat etmeliyiz aksi halde yeni bir şifre oluşturamayız.

Bu işlemden sonra ise şifre yenileme işlemi tamamlanmış olacaktır.Konumuzda anlattığımız gibi bu işlem mail adresinin şifresini bilenler için geçerli bir yöntemdir aksi halde hiçbir işlem yapamazsınız ve diğer yöntem olan ücretli olarak icloud şifresi kıran kuruluşlarla irtibata geçmelisiniz.

Önceki İçerikCsv Rehberi Android Telefona Aktarma
Sonraki İçerikAkıllı Telefonlarda Fotoğraflar Nasıl Yedeklenir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz