Huawei P40 Pro Teknik Özellikleri

0
162

Huawei P40 Pro(ELS-NX9) Teknik Özellikleri
Akıllı telefon sektöründeki firmalar arasında son yıllarda parlayan marka olan Huawei, yeni telefonu ile müşterilerinin karşısına çıkmaktadır. Teknolojik ilerlemeler ve gelişmeler, hızlı bir şekilde akıllı telefonlar üzerinde karşılık bulmaktadır. Huawei ürettiği P40 Pro modeliyle özellikle mobil fotoğrafçılık üzerinde bir sıçrama yaratmıştır. Hayatımıza giriş yapan bu modelle profesyonel fotoğrafçılık deneyimini ceplerimize ulaştırmıştır. Firmamın amiral ürünü olarak sayılan P40 modeli Pro seçeneği ile müşterilerinin beğenisine sunulmuştur. Fiyat üzerinde inceleyenleri düşündürse de verdiği performans sonucunda rakipleri arasında dikkat çekmektedir. Dünya üzerinde de oldukça tercih edilen bu ürün, Türkiye piyasası içerisinde de cazip bir seçenek olmaktadır.
Huawei P40 Pro Teknik Özellikleri
Telefon boyutları 148.9×71,1×8,5 mm olarak üretilmiştir. Ağırlığı yaklaşık 203 gramdır. Model boyutlarına göre oldukça hafif bir kullanım deneyimi sağlayacaktır. Ekran gövde oranı yaklaşık %91,6 olan bu model, 6,1 inç ekran boyutuna sahiptir. Bunun yanında 90 Hz yenileme oranıyla, akıllı telefon modelleri içerisinde oldukça kaliteli bir ekran deneyimi sunmaktadır. OLED erkan aynı anda HDR10 desteğini de kullanıcılarına sunmaktadır. Kavisli ekranın model üzerinde tercih edilmesi de ekran oranını bir hayli üste çekmiştir. Depolama konusunda geldiğimizde kullanıcılar için rahat bir alan sunmaktadır. 128 GB dahili depolamayla birlikte 256 GB’a kadar microSD desteği vermektedir. Böylelikle saklama alanı konusunda bir sıkıntı ile karşılaşmayacağınızı düşünüyoruz. 3.800 mAh batarya kapasitesi ile uzun bir sarj süresini müşterilerine sağlamaktadır. Standart kullanım içerisinde rahatlıkla bir gününüzü çıkarabileceğiniz bu telefon tam bir kullanıcı dostudur.


Huawei P40 Pro modeli üzerinde şüphesiz en çok dikkat çeken özellik kameradır. Oldukça gelişmiş ve çığır aşan bir kamera kalitesini müşterilerine sunmaktadır. Arka kamera üzerinde bizleri 3 farklı işlevi olan kamera karşılamaktadır. 50 MP, 16 MP ve 8 MP olan bu kameralar gelişmiş bir kamera kullanımı sunmaktadır. Yaklaşık 50x zoom yapabilen arka kamera ile çok net fotoğraflar çekebilirsiniz. Ön kamera özelliklerine geçtiğimizde bizleri şaşırtan iki kamera karşılamaktadır. Kamera özellikleri içerisinde 4K 60 fps video kaydı özelliğiyle sanki bir arka kameraymış gibi kullanma imkanı vermektedir. Ayrıca gece modu özelliği ile yetersiz ışıkların altında da fotoğraflarınızın oldukça net olmasını sağlamaktadır. Kısacası P40 Pro modelinin fotoğraf ve video özelinde müşterilerine neredeyse sınırsız imkanlar sunmaktadır. Görsel işlerinizin kalitesi bu telefonla oldukça yukarı çıkacaktır.
Donanımsal özelliklere geldiğimizde telefon bizleri Huawei HiSilicon Kirin 990 işlemci ile karşılamaktadır. 2,86 GHz ile kullanıcılarına hızlı bir deneyim yaşatacaktır. 8 Çekirdek işlemci ile birçok işlemi telefon üzerinden kolayca yapabileceksiniz. 8 GB ram içeriği telefon üretiminde kullanılmıştır. Android 10 işletim sistemi telefonla birlikte gelmektedir. Renk seçenekleri içerisinde gümüş, beyaz, altın ve siyah olarak 4 farklı seçenek kullanıcılara sunulmakla beraber, Type-C portu ile günümüz teknolojisini güncel olarak sizlere getirmektedir.

Huawei P40 Pro Fiyatları
Bu özelliklerin fiyat olarak götürüsünü hemen hemen tüm müşteriler merak etmektedir. Huawei P40 Pro model fiyatları bazı etkenlerle değişiklik göstermektedir. Güncel fiyatlara baktığımızda, marka kendi sanal ve fiziksel mağazalarında 11.999,00 TL üzerinden modeli satışa sunmaktadır. Huawei bu modeliyle diğer markaların muadil ürünleri arasında öne çıkmaktadır. Özellikle kamera özellikleriyle popüler olarak tercih edilmektedir.
Huawei’nin son olarak çıkarttığı ve tüm akıllı telefonları arasında başı çeken bu model, elit telefon kategorisinde yer almaktadır. Bu modelle yalnızca telefon kullanıyor olmayacaksınız. Bunun yanında hayat kalitenize dokunan bir teknolojik aletle bir arada olacaksınız. Hem günlük kullanımınızda hem de iş hayatınızda sizler için adeta bir yardımcı olacaktır.

Önceki İçerikVodafone Adsl – Vdsl İnternet Paketleri
Sonraki İçerikInstagram Hikaye Nasıl İndirilir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz