Html Sayfalarına Css Kodları Nasıl Eklenir

0
1256

1140_css
Cascading Style Sheets (Basamaklı Stil Şablonları ya da Basamaklı Biçim Sayfaları, bilinen kısa adıyla CSS), HTML’e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir Web teknolojisidir.

İnternet sayfaları için genelgeçer şablonlar hazırlama olanağı verdiği gibi, bağımsız olarak harflerin stilini, yani renk, yazı tipi, büyüklük gibi özelliklerini değiştirmek için de kullanılabilir. Bu tekniğin en önemli özelliği kullanımındaki esnekliktir.

Bir Web sayfası içerisinde birbiriyle uyumlu birkaç renk ve birkaç yazı tip kullanılır ve bunları her sayfada ayrı ayrı tekrar belirtmek yerine CSS yardımıyla bir sefer tanımlayıp bütün Web sayfalarında ortak olarak kullanılabilir. Böylece sayfaların hafızadaki boyutu epey küçüldüğü gibi güncelleme yapmak da kolaylaşır.

CSS kodları, HTML kodlarının içine yazılabildiği gibi harici bir CSS dosyası oluşturularak da işlem yaptırılabilir. Türüne göreveyabölümlerinde yer alabilirler. Ayrıca koduyla CSS dosyası çalışma sayfasına eklenebilir. Onları ayrı dosyada veya dosyalarda saklamak, onları değişik HTML sayfalarınca kullanılmasını sağlar, aynı sayfanın değişik aygıtlara göre formatlandırılmasını kolaylaştırır, sunumla yapıyı ayırarak değişiklik yapılmasını ekonomikleştirir.

Kaynak

1-Css dosyasını Html e bağlamak En çok kullanılan metod budur. “.css” uzantılı dosyanızı html dosyasının “head” kısmı dahilinde çağırırsınız.

2-Css i Html içine yerleştirmek (embed) Html içine başka bir etiket yerleştirir gibi style etiketi açıp css satırlarını buraya yazmak şeklinde gerçekleşir.

 

3-Bir Css dosyası içinden başka bir css dosyası çağırmak
Zaten var olan bir css dosyasını hiç bozmadan üzerinden başka bir css dosyası eklemenizi sağlar. Css dosyasına yazmanız gereken:
@import “yenistiller.css”;

Önceki İçerikWindows 8 Sıfırlama Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikWinrar’la Dosya Şifreleme Nasıl Yapılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz