Hotspot Shield VPN Nasıl Silinir

1
5031

Hotspot Shield VPN Nasıl Silinir
Son zamanlarda ülkemizde yaşanan internet yasaklarından sonra genel olarak en çok kullanılan mobil yada masaüstü uygulama bildiğiniz gibi yasaklı sitelere giriş programı olan Vpn uygulaması oldu. Bu isimlerden en çok kullanılan uygulama ise Hotspot Shield VPN uygulamasıdır. Hotspot Shield VPN sadece masaüstü bilgisayarlar için değil aynı zamanda mobil cihazlar içinde kullanılmaktadır. Özellikle en çok kullanılan mobil işletim sistemi ise Android işletim sistemidir. Akıllı telefonlarımızda ise neredeyse yerleşik olarak en çok indirilen uygulama olmuştur. Hotspot Shield VPN sayesinde yasaklı olan sitelere girebilir ve istediğiniz gibi gezinebilirsiniz.

Hotspot Shield VPN uygulaması sadece mobilde değil masaüstü olan Windows işletim sistemlerinde de kullanılmaktadır. Hotspot Shield VPN artık pek kullanılmıyor. Bunun nedeni ise artık Hotspot Shield VPN üzerinden kullanılan ip adreslerini engellenmesi ve kullanılmaması. Tabi haliyle sadece bu uygulama değil birçok uygulama ve programı bulunmaktadır. Peki Hotspot Shield VPN uygulamasını kullanmıyorsak bilgisayarımızdan yada android cihazımızdan Hotspot Shield VPN uygulamasını nasıl silebiliriz yada kaldırabiliriz.

Android işletim sistemine ait bir cihaz kullanıyorsanız Hotspot Shield VPN uygulamasını kaldırmak için aşağıdaki yöntemi kullanmalısınız..
-Cihazınızın Ayarlar uygulamasını Ayarlar açın.
-Uygulamalar veya Uygulama yöneticisi’ne dokunun.
-Yüklemesini kaldırmak istediğiniz uygulamaya dokunun. Uygulamayı bulmak için ekranı kaydırmanız gerekebilir.
-Yüklemeyi kaldır dedikten sonra işlem tamamlanmış olacaktır.

Bilgisayar üzerinden Hotspot Shield VPN programını kaldırmak için genel olarak bu işlem tarayıcı üzerine entegre edilmektedir. Bu ise en çok kullanılan tarayıcı ise Google Chrome olarak bilinmektedir.

Google Chrome üzerinden eklentileri kaldırmak gayet basit bir işlemdir. Yani birkaç tık ile yüklediğiniz eklentileri kaldırabilir ve farklı eklentiler yükleyebilirsiniz. Özellike bazı eklentilere bu konuda çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu eklentiler harici olarak yani mağaza üzerinden indirmediyseniz kötü amaçlı olabilir ve kişisel bilgilerinizi çalınabilir.
Google Chrome Eklenti Kaldırma
Bir uzantıyı Google Chrome’dan kaldırmak için:
-Chrome’u açın.
-Diğer’i Diğer tıklayın.
-Diğer araçlar ardından Uzantılar’ı seçin.
-Kaldırmak istediğiniz uzantının yanındaki Kaldır Kaldır simgesini tıklayın.
-Kaldır’ı tıklayın.
-Bir uzantının Chrome araç çubuğunda simgesi varsa bu simgeyi sağ tıklayıp Chrome’dan kaldır’ı seçebilirsiniz.

Google Chrome Eklenti Kaldırma

Sağ bölümde bulunan kırmızı ile işaretlenmiş bölümde çöp kutusu işareti ile yüklediğiniz eklenti ve uzantıları silebilirsiniz. Eklentileri sildikten sonra ise Google Chrome tarayıcınızı kapatınız ve yeniden başlatınız.

Önceki İçerikMobile Security Antivirus Nasıl Silinir
Sonraki İçerikZenMate VPN Nasıl Kaldırılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz