Honda CRF250L Teknik Özellikleri

0
3556

Honda CRF250L Özellikleri
Honda CRF250L Teknik Özellikleri

CRF250L tam bir çift-amaçlı motosiklettir. Boyutları, ergonomik özellikleri, düşük ağırlığı, 34 mm uzun hareket mesafeli Showa USD çatallar ve Pro-link arka süspansiyon ile şehir sokaklarında veya arazide evinizdeymiş hissi yaratıyor. Tek-silindirli motoru, büyük devir aralıklarında üstün bir güç ve torkla birlikte mükemmel yakıt tasarrufu sağlıyor. Canlı tasarım çizgilerini ise efsanevi CRF yarış sınıfından alan bu motosiklet, Honda’ya yaraşır yüksek bir üretim kalitesine sahip; dahası sahip olmaktan kesinlikle gurur duyacağınız bir motosiklet.

motor_özellikleri
CRF250L’in hafif ve kompakt su-soğutmalı tek silindirli 250cc DOHC motoru, düşük devirlerde düzgün ve dengeli bir tork üreterek arka tekerlek çekişine yardımcı olurken keyifli ve yumuşak bir sürüş sağlıyor. Aynı şekilde, kısa stroklu (76x55mm) motorun mükemmel yüksek devir performansı tüm devir aralıklarında dengeli ve son derece verimli bir motor gücü sunuyor.

Böylesi geniş bir devir aralığına kolayca uyum gösteren bir motor yaratmak için, emme ve egzoz sisteminde çok fazla araştırma ve geliştirme çalışması yapıldı. Hem çap hem de uzunluk açısından gaz kelebeği gövdesi ve egzoz borusu için ideal iç boyutlar bulundu. Hava akışını en üst düzeye çıkarmak için yeniden tasarlanan viskoz hava filtresi ve 5.7l büyük hava kutusu kullanıldı.

CRF250L motor ekibi, düşük-sürtünmeli subap grubu için bir yandan motor çıkışını artırmak, öte yandan çevre korumayla ilgili yüksek hedeflere ulaşmak amacıyla yeni ve son derece kompakt olan külbütör kolu tasarımı fikrini ortaya attı. Bu fikir, daha küçük bir silindir kapağının kullanılmasına olanak tanıdı. PGM-FI enjeksiyon sistemindeki hassas yakıt göstergesiyle birlikte iridyum bujilerin kullanılması yanma verimini daha da artırdı.

Önceki İçerikHonda Cb 125 Ace Kampanyası
Sonraki İçerikNokia Pc Suite Kurulum Resimli Anlatım
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz