Hemoroid Tedavisine Yeni Yaklaşımlar

3
1496

Basurun-Hemoroid-Sebepleri-Nedir

Hemoroid hastalığı, toplum içerisinde görülme sıklığı giderek artan bir sağlık sorunudur. Hemoroid, makat bölgenizdeki yumuşak dokunun altında yer alan damarların genişlemesiyle oluşan bir hastalıktır. Hastalığın birincil nedeni kabızlıktır.

Hemoroid için farklı basur tedavisi yöntemleri uygulanmaktadır. Birincil olarak, ilaç tedavisi, beslenme ve yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesi gibi yöntemlerdir. Daha ileriki aşamalarda ameliyat veya diğer alternatif yöntemler uygulanmaktadır. Bu yöntemde makat çevresinde çıkan çıkıntılar, bir tüpün içine vakumlanır. Böylece basur memelerinin beslenmesi önlenmekte ve bir süre sonra düşmektedir.
Hemoroid tedavisinde kullanılan bir yöntem de halk arasında sıklıkla boğma olarak bilinen bant ligasyonu tekniğidir. Uygulama genellikle 1. Ve 2. Derece hemoroid hastalarında uygulanır. İşlem bir seansta bitirilemeyebilir. Bunun için birden fazla seans yapılması gerekebilir. Uygulama sırasında hasta, şiddetli ağrı çekebilir. Bant ligasyonu tekniğinin birkaç olumsuz özellikleri de bulunmaktadır. Bu yöntemde kanama, nadir olarak ciddi enfeksiyonlara yol açan komplikasyonlar gözlenmiştir.
Hemoroid tedavisinde bir diğer yöntem de hemoroid tedavi rehberi yöntemidir. Açık Hemoroidektomi, 1937’de Milligan-Morgan tarafından ortaya konan bir yöntemdir ve 3. Ve 4. Derece hemoroidlerde uygulanmaktadır. Bu yöntemde makatın hemen altındaki cilt dokusundan V şeklinde bir kesit alınmaktadır. Bu kesitte, iç ve dış hemoroidler ile birlikte bir miktar sağlam doku da beraberinde alınmaktadır. Oldukça başarı elde eden bir yöntem olmasına karşın, nekahat dönemi 5- 6 haftayı bulmaktadır. Bu yöntemde de bazı komplikasyonlar görülmüştür. Kanama, ağrı ve anüste daralma görülen başlıca komplikasyonlardandır.
Hemoroid hastalığı, giderek artan hareketsiz yaşamla birlikte halk arasında ‘basur’ olarak bilinen ve oldukça sık görülen sağlık sorunlarından bir tanesidir. Hemoroid sorunu çeken hastalarda kanama, şişkinlik, kabızlık, uzun süre tuvalette kalma görülen başlıca şikayetlerdir. Kabızlık süresinin artması makat çevresindeki damarlarda daha fazla genişlemeye neden olur ve fazla kanamalar gözlenebilir. Hemoroidin tedavisinde eski yöntemlerin yanında yeni yaklaşımlara da ihtiyaç artmaktadır. Fakat yine de bu yöntemlerin kesin olarak çözünürlüğü tartışılır durumdadır. Hekimler, hemoroid hastalarına bol lifli gıdalar ve sıvı besinler tüketmeyi, aynı zamanda beslenme ve yaşam alışkanlıklarını değiştirmelerini öneriyor.

Önceki İçerikAsperger Sendromu Nedir?
Sonraki İçerikSamsung S3 Mini İle Çekilen Resimler
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz