Harici Disk Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir

0
1096

1-İlk olarak taşıma sorunu ile karşılaşabilirsiniz.. Her hddnin taşınması mümkün olmayabilir..ebatları bakımından çalışması bakımından gibi..Bazıları genelde büyük kapasiteli olan hddler adaptör yardımıyla çalışırlar ve bu size taşırken sorun çıkartabilir ama son dönemlerde büyük kapasiteli hddlerdede bu adaptör sorununu halletiler..Son gördüğüm ise 1Tb lık hddler extradan bir güç istemiyor direk bağlantı yapabiliyor ve çalıştırabiliryorsunuz..

2-Daha sonrada malzeme kalitesi ve içinde hangi marka hdd olmasıdır..bunuda bir program yardımıyla yada nette biraz gezerek forumları okuyup yardım alabilirsiniz..Genel olarak son dönemlerde satılan sorunsuz hddnin biride Western Digital Wd olmuştur bilginiz olsun..

3-Disk Dönüş Hızına ..Eğer bilgilerinize daha kısa zamanda ulaşmak isterseniz daha yüksek dönüş hızı olan cihazları seçmenizde fayda var…5400,7200 vb…

4-Mbit/sn,MB/sn gibi cinslerden ifade edilmesi saniyede kaç megabyte veri aktarımı yada veri yazılması yapabildiğini söylemektedir..Tabi disk dönüş hızı ve aktarım hızını biraz yüksek isterseniz fiyatlar artacaktır..

şimdilik aklıma gelenler bu kadar …   Enkısa.com

Önceki İçerikBlogspot.com’a engel geldi sıra kimde
Sonraki İçerikMilli Eğitim Bakanlığı sürücü kursları Hakkında aldığı kararlar
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz