Google Translate Nedir ve Nasıl Kullanılır?

1
3276

Google translate Ne işe yarar?Google translate Nasıl kullanılır?
Google Translate nedir?

Google Translate, 57 farklı dil arasında anında çeviri sağlayan ücretsiz bir çeviri hizmetidir. Desteklenen dillerimizin tüm kombinasyonlarında kelimeleri, cümleleri ve web sayfalarını çevirebilir. Google Translate ile bilgiyi, yazıldığı dilden bağımsız olarak, evrensel bir şekilde erişilebilir kılmayı ve kullanışlı hale getirmeyi umuyoruz.

Nasıl çalışır?

Google Translate bir çeviri oluştururken, sizin için en iyi çeviriye karar vermesine yardımcı olacak yüz milyonlarca dokümandaki kalıpları arar. İnsanlar tarafından önceden çevrilmiş belgelerdeki kalıpları saptayan Google Translate, bu şekilde, uygun bir çevirinin nasıl olması gerektiğine dair akıllı tahminler yapabilir. Çok sayıda metin içinde gerçekleştirilen bu kalıp arama sürecine “istatistiksel makine çevirisi” denir. Çeviriler makineler tarafından oluşturulduğundan, hepsi mükemmel olmayacaktır. Google Translate belirli bir dilde insanlar tarafından çevrilen daha fazla sayıda dokümanı analiz edebildikçe, çeviri kalitesi daha iyi olacaktır. Çevirilerdeki doğruluk oranının diller arasında zaman zaman farklılık göstermesinin nedeni budur.

Bakalım Google Translate ile çeviri işlemi nasıl yapılır onu görelim…

1-Kaynak olarak hangi dild yazıyorsanı o cümle yada kelimeyi yazınız.
2-Hedef olarakda hangi dile çevirmek istiyorsanız o ülkenin dilini işaretleyiniz.
3-Son olarakda tercüme et dedikten sonra size istediğiniz cümle yada kelimeyi verecektir.
Not : Burada yapmanız gereken doğru bir şekilde yazmaktır.Eğer siz cümle yada kelimeyi doğru yazarsanız doğru bir sonuca ulaşacaksınız.

google-translate-ceviri
Peki Google Translate hangi dilleri destekliyor.Yada hangi dilleri desteklemiyor dersek hatalı birşey demiş olmayız.Çünkü Translate neredeyse her dili destekliyor diyebiliriz.

google-translate-destekledigi-diller
Diğer bir özelliğ ise sağ köşede bulunan küçük ikonlar diyebiliriz.Buradan isterseniz çevirdiğiniz kelime yada cümleyi sesli olarak dinleyebilir.ortada bulunan simgeyle ise hepsini seçebilirsiniz.

google-sozluk-uygulamasi

Aynı uygulamayı Android ve ios cihazınız ilede kullanabilirsiniz.Yapmanız gereken Android için Google Play’den,İphone yani İos cihazlar için App Store’den indirmeniz gerekmektedir.Daha sonra ise yukarıda nalttığımız gibi mobil uygulamanın çalışma yöntemi aynıdır ve aynı özelliklere sahiptir.

Önceki İçerikJules Verne kimdir?Jules Verne biyografi
Sonraki İçerikAdres Sorgulama Nasıl Yapılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz