Google Pagerank Nedir

0
1157

56c8_googlelogoh.jpg
Google Pagerank Nedir
Google Pagerank : Belirli bir algoritma sonucunda sitenize verdiği değerin 0-10 arası olarak belirlediği bir puanlama sistemidir.Tabi burada pagerank değeri 1 olunca değerli olmuyorsunuz tam tersi olarak pagerank değeriniz ne kadar yüksek olursa o kadar değerli oluyorsunuz.Bu sistem 1998 yılında Larry Page ve Sergey Brin tarafından geliştirilmiştir.

Pageran Nasıl Hesaplanır
A sitesi için pagerank bulma formülü şu şekildedir. PR(A) = (1-d) + d (PR(T1)/C(T1) + … + PR(Tn)/C(Tn))

Formüldeki değişkenler şunlardır:

PR(A)= A sitesine ait Pagerank degeridir. Tüm siteler için ilk başta 1 kabul edilmektedir. d = “damped down” faktörü denilen özel bir katsayı ve 0.85 kabul edilmektedir. Pi sayısı gibi özel bir katsayıdır. PR(Tn) = A sitesine link veren herhangi bir sitenin pagerank degeridir. C(Tn) = A sitesine link veren sitenin başka sitelere verdigi link sayısıdır.

“Sen bana link ver ben sana link vereyim” mantığının incelemesi

d= 0.85 PR(A) = (1 – d) + d*(PR(B)/C(Tn)) PR(B) = (1 – d) + d*(PR(A)/C(Tn))

Değerleri yerine koyarsak:

PR(A)= A sitesine ait ilk Pagerank degeri ilk başka biz 1 kabul ediyoruz. d= 0.85 katsayı degerinde oldugunu google bize söylüyor. PR(B)= B sitesine ait ilk Pagerank degeri 1 kabul edildi. C(Tn) =1 dir. Yani A sitesinden ve B sitesinden dış dünyaya verilen link sayısı adeti 1 oldugundan 1 alıyoruz. Eger A sitesi başka sitelerede link vermiş olsaydı verdiği link sayı adetini yazacaktık. Yukarıdaki örnek için sadece bir adet siteye link verildiğinden 1 rakamını yazıyoruz denkleme.

PR(A) = (1 − 0.85) + 0.85 * (1 / 1) = 0.15 + 0.85×1 = 1

PR(B) = (1 − 0.85) + 0.85 * (1 / 1) = 0.15 + 0.85×1 = 1

Sistemin ortalama Pagerank değerini kontrol edelim Pr(A)+ Pr(B)=2 2 /2 (Sistemde iki adet site mevcut oldugundan)=Sistemin ortalama Pagerank’ı= 1

Önceki İçerikYurtdışı Cihazlara İnternet Üzerinden Kayıt
Sonraki İçerikApple İphone Güncelleme Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz