Google Chrome Tarayıcı Ayarları Nasıl Sıfırlanır?

2
4158

google-chrome

Google chrome tarayıcı pazarında çok önemli bir yere sahip. Bu nedenle google tarafından geliştirilen chrome tarayıcısını birçoğumuz kullanmaktayız. Tarayıcımızın ilk gün kullandığımız ayar ve performansta çalışmasını hepimiz elbette ki istiyoruz. Yüklenen eklentiler ve uygulamalar nedeniyle bazen tarayıcımız çekilmez bir hal alabiliyor. Bunun önüne geçebilmenin en kolay yolu tarayıcımızı varsayılan ayarlarına çevirerek sıfırlamaktan geçiyor. Google Chrome ayarlarını sıfırlamak tarayıcı üzerinde birtakım değişiklikler gerçekleştiren eklenti ve programların yaptıkları değişiklikleri geri almak açısından faydalı olacaktır. Bugünlerde çok sayıda ücretsiz yazılımın ve malware’in internet tarayıcılarının varsayılan arama motoru ve açılış sayfasını değiştirdiği unutulmamalı. Size kısaca google chrome tarayıcınızı nasıl sıfırlayacağınızı anlatalım.

1. Öncelikle burdaki işlemi yapabilmek için Google Chrome tarayıcısının 29 ve üstü versiyonuna sahip olmanız gerekmektedir. Google Chrome linkine tıklayarak güncel sürümü indirebilir veya tarayıcınız üzerinden güncelleme yapabilirsiniz.

2. Ayarlar menüsüne giriş yapıyoruz.
google-chrome-ayarlarini-sifirlamak-1

3. Sol kısımda “Ayarlar” yazan alana girdikten sonra altta “Gelişmiş Ayarları Göster” seçeneğini buluyoruz.

google-chrome-ayarlarini-sifirlamak-2

4. “Tarayıcı Ayarlarını Sıfırlayın” seçeneğini bularak butona tıklıyoruz.

google-chrome-ayarlarini-sifirlamak-3

5. Son aşamada tarayıcınızda yapılacak değişiklikler konusunda uyarılacaksınız. “Sıfırla” butonuna tıkladığınızda işlem gerçekleştirilecektir.

google-chrome-ayarlarini-sifirlamak-4

Not:Tarayıcınızla ilgili yaptığınız bu işlem kişisel verileriniz silinmemektedir. Google Chrome ayarları sıfırlandığında ana sayfa, yeni sekme sayfası, varsayılan arama motoru ilk ayarlara döndürülüyor. Çerezler, geçici internet dosyaları ve internet sitesi bilgileri kaldırılıyor. Eklenti ve temalar da devre dışı bırakılıyor. Fakat kayıtlı parolalar, yer imleri ve tarayıcı geçmişine müdahele edilmiyor.

Daha fazlası için isimli “Google Chrome Tarayıcı Ayarlarını Sıfırlama” makaleyi inceleyebilirsiniz.

Önceki İçerik2013 Gelinlik Modelleri
Sonraki İçerikEkran Jelatini Nasıl Yapıştırılır?
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz