Google Chrome Google Translate Nasıl Kapatılır

0
3520

Google Chrome internet tarayıcısını kullanıyorsanız birçok kolaylığada alışmanız gerekmektedir.O kadar çok fazla özelliğe sahip olan Google Chrome faydalı olduğu gibide bazen can sıkabilir ve istemeyebilirsiniz.Bunlardan biride Google Translate özelliği olabilir.Yabancı sayfaları ziyaret ettiğiniz zaman yukarda bir menü şeklinde karşınıza gelebilir ve size çevirme isteğinde bulunacaktır.Tabi bunu kapatmakta sizin elinizde olacaktır.

google-chrome-google-translatei-devre-disi-birakmak-1

Yukarıdaki seçenek ile istediğiniz yada girdiğiniz siteye göre bir çeviri yapacaktır.Tabi her seferinde girdiğiniz sitelerde bu uyarı olacaktır.Bu özelliği kapatmak isterseniz ilk olarak sağ üst köşeden ayarlar bölümüne giriniz.Daha sonra ise Gelişmiş ayarları gelmeniz gerekiyor bu ayarlar ise en alt bölümde bulunmaktadır.Tıkladıktan sonra ise yeni bir alt bölüm gelecektir.Bu bölümde aşağıdaki gibi bir uyarı olacaktır.

Okuduğumdan farklı dillerdeki sayfaları çevirmeyi öner
Bu uyarıyı tik işaretini kaldırınız ve artık karşınıza bu uyarı gelmeyecektir. Özellikle bu uyarı son zamanlarda arama sonuçlarında çok fazla görülmeye başladı. Bunun nedeni ise farklı etiketlerden gelen aramalar ile yabancı sitelerinde karşımıza çıkması. Tabi bu sadece aramalardan değil aynı zamanda bizim ziyaret ettiğimiz sitelerden de karşımıza gelmektedir.
google-chrome-google-translatei-devre-disi-birakmak-4

Eğer çevrilmesini istediğiniz site olursa link olarak kopyalayabilir ve çevrilmesini sağlayabilirsiniz. Yukarıdaki ayar ile tüm yabancı siteler üzerinde çevirme isteği sunacaktır..

Önceki İçerikFacebook’da Güvenliğinizi Arttırın
Sonraki İçerikAndroid Cihazlara Oyun Nasıl Yüklenir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz