Gmail Hesap Kurtarma

3
2278

Gmail Hesap Kurtarma
Gmail en çok kullanılan mail hesaplarından biridir. Gmail üzerinde ise birçok servis bulunmaktadır. Özellikle Gmail hesaplarının çok yoğun olduğu bölümlerden birisi Android işletim sistemine sahip olan cihazlardır. Bu cihazları kullanabilmek için Gmail hesabına ihtiyaç vardır. Gmail hesabınızda bir sorun olursa yada güvenlik sorunu olursa Gmail Hesap Kurtarma işlemi yapmalısınız. Tabi Gmail Hesap Kurtarma işlemi için ilk olarak bazı güvenlik önlemlerini ayarlamanızda fayda vardır. Gmail Hesap Kurtarma hesabınızda güvenlik sorunu olursa hesabı geri alma yada şifre hatırlatma yaparak kurtarabilirsiniz.

Siz hesabınızı ilk aldığınızda bir cep telefonu numarası soracaktır. Size tavsiyemiz mutlaka bir cep telefonu numarası girmenizdir. İleride çıkacak bir sorun olursa buradan şifre hatırlatma yaparak kullanmaya devam edebilirsiniz.
Bu işlem için Gmail Hesap Kurtarma işlemini yapmak isterseniz
Şifrenizi sıfırlama
-Hesap destek sayfasına gidin.
-Talimatları uygulayın. Hesabın sahibi olduğunuzu onaylamak için size bazı sorular sorulur ve sonrasında bir e-posta gönderilir. E-postayı almazsanız:
-Spam veya Toplu Posta klasörlerinizi kontrol edin
noreply@google.com‘u adres defterinize ekleyin.
-Başka bir e-posta isteyin.
-Hesabınıza kaydolmak veya oturum açmak için kullanmış olabileceğiniz tüm e-posta adreslerini kontrol edin.

Şifrenizde harf, rakam ve simgelerin karışımını kullanın
-Şifrenizde rakamları, simgeleri ve büyük/küçük harfleri karışık olarak kullanmak başkalarının şifrenizi tahmin etmesini zorlaştırır. Örneğin, içinde rakamlar, simgeler ve büyük/küçük harflerin karışık kullanıldığı sekiz karakterlik bir şifre, yalnızca küçük harflerin kullanıldığı sekiz harflik bir şifreye göre 30.000 kat daha fazla olası kombinasyon içerdiğinden bu tür bir şifrenin tahmin edilmesi daha zor olur.
Önemli hesaplarınızın her birinde benzersiz bir şifre kullanın
-E-posta hesabınız ve çevrimiçi bankacılık hesaplarınız gibi önemli her bir hesabınız için farklı bir şifre kullanın. Şifrelerin yeniden kullanılması risklidir. Bir hesap için kullandığınız şifre öğrenilirse kişisel bilgilerinize veya alışveriş, bankacılık gibi diğer çevrimiçi hizmetlere erişilebilir.
Kişisel bilgilerinizi veya yaygın kullanılan kelimeleri şifre olarak kullanmayın
-Kişisel bilgilerinizle ilgili olmayan, harf, rakam ve simgelerin bir kombinasyonu olan benzersiz bir şifre kullanın. Örneğin rastgele bir kelime veya kelime grubu seçebilir ve tahmin edilmesini daha da zorlaştırmak için başına, ortasına ve sonuna harfler/rakamlar ekleyebilirsiniz (örneğin, “k0rKu5u2@sLaN”). “şifre” veya “açılsusamaçıl” gibi basit kelimeler ya da kelime öbekleri; “qwerty” veya “qazwsx” gibi klavye harf dizileri ya da “abcd1234” gibi sıralı diziler şifrenizin tahmin edilmesini kolaylaştıracağından bunları kullanmayın.

Önceki İçerikNikon Fotoğraf Makinelerinde Shutter Sayısı Öğrenme
Sonraki İçerikAndroid Numara Yedekleme Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz