Android Numara Yedekleme Nasıl Yapılır

2
1808

Android Numara Yedekleme
Android işletim sistemine sahip telefonlarda en önemli işlemlerden birisi telefonunuzdaki Android Numara Yedekleme işlemidir. Android işletim sistemine sahip cihazlarda birçok özellik bulunmaktadır ve işinizi çabuk bir şekilde yapabilirsiniz. Bu işlemlerden e önemlisi ise yedekleme işlemidir. Yedekleme işleminde ise kullanıcıların hızlı ve basit bir şekilde yapabileceği yedekleme işlemi ise Android Numara Yedekleme işlemidir. Android telefonlarda numara yedekleme işlemi birkaç yöntem ile yapabilirsiniz. İster cihaz üzerinde bulunan özellikler ile yapabilirsiniz. İsterseniz de program ve uygulama üzerinden Numara Yedekleme yapabilirsiniz. Bizde sizler için Android Numara Yedekleme nasıl yapılır onu anlatmak istiyoruz.

Uygulama ile Android Numara Yedekleme

En kolay ve basit işlem büyük ihtimal bu işlem diyebiliriz. Android Numara Yedekleme yapmak istiyorsanız Google Play üzerinden birçok uygulamadan faydalanabilir ve numaralarınızı yedekleyebilirsiniz. Android Numara Yedekleme için Google Play’e giriniz ve yedekleme yapmak için uygulamalardan birini indiriniz. Genelde yedekleme uygulamaları cihaz üzerine yedeklemeleri kayıt eder. Tabi bunu isterseniz cloud sistemlere yükleyebilir,farklı cihazlara gönderebilir yada mail adresinize gönderebilirsiniz.

1- MCBackup – My Contacts Backup
MCBackup ile numaralarını istediğiniz gibi yedekleyebilir ve istediğiniz yere gönderebilirsiniz. My Contacts Backup sayesinde tek bir dokunuşla rehberinizde tüm kişileri yedekleyip, vCard formatındaki .vcf uzantılı bu yedek dosyasını kendinize mail mesajı olarak gönderebilirsiniz. Daha sonra eğer bir şekilde adres defteriniz tamamen veya kısmen silinirse, kendinize yolladığınız yedek dosyasını yine cihazınızda mail uygulaması ile açarak Kişilerinizi eski haline getirebilirsiniz.

Rehberinizi geri dönmek için de uygulamamıza ihtiyaç duymazsınız. Tek ihtiyacınız olan bir mail uygulaması ve mail hesabınızda saklı duran VCF uzantılı yedek dosyasıdır.

MCBackup - My Contacts Backup
MCBackup - My Contacts Backup
Developer: Globile
Price: Free

2- Simpler Kişiler Yedekleme
Simpler Backup, doğrudan telefonunuzu kullanarak kişilerinizi yedeklemek ve geri yüklemek için en kolay yoldur.Tek bir dokunuşla tüm kişilerinizi yedekleyip kendinize e-posta eki olarak bir .vcf dosyası gönderebilirsiniz..Vcard dosyasını istediğiniz zaman posta kutunuzdan açarak tüm kişilerinizi kolayca geri yükleyebilirsiniz.
Kolay Kişiler Yedekleme
Kolay Kişiler Yedekleme
Developer: LSM Apps
Price: Free

Diğer yöntem ise android telefonunuz üzerinden yapabileceğiniz rehber yedekleme işlemidir. Cihaz üzerinde Kişiler üzerinden giriş yapınız. Genel olarak Sol dokunmatik yada Kişiler sekmesi üzerinden İç-Dışa aktar olarak yapabilir ve rehber yedekleme işlemini başlatabilirsiniz. Daha sonra ise yedekleme yapacağı yer ise Dosya yöneticisi üzerinden giriş yaparak Backup yada ana dizine kaydetmektedir.

3- Android Rehber Yedekleme (Android Contact Backup)
Google Play üzerinde istediğiniz bir uygulamayı indirebi
lirsiniz. Bizim sizin için kullanıma tavsiye edebileceğimiz uygulama Android Rehber Yedekleme (Android Contact Backup) uygulamasıdır. Android Contact Backup uygulaması üzerinden tek tık bir işlem ile cihaz üzerinde bulunan rehberinizi hızlı ve basit bir şekilde yedekleyebilirsiniz. Bu yedekleme işlemi için ise ister telefonunuza, istersenizde mail üzerinden istediğiniz yere gönderebilir ve daha sonra kullanabilirsiniz.

Rehber Yedekleme: Kişi Yedekle
Rehber Yedekleme: Kişi Yedekle
Developer: Enkisa
Price: Free

Son yedekleme işlemi ise program ile yapılan yedekleme işlemidir. Program üzerinden yedekleme işlemi için her markanın kendine ait bir örnek olarak Samsung cihazlar için Kies programı vardır. Android 5.0 yazılıma sahip cihazlar için ise Smart Switch programı ile yedekleme yapabilirsiniz. Tabi bu sadece samsung marka cihazlar için uygulanabilen bir yöntemdir. Farklı markalar için ise farklı programlar vardır. Tabiki burada en mantıklı yöntem ise diğer ilk iki yöntemdir. Size tavsiyemiz ise kesinlikle uygulama ve kendi üzerinde bulunan yedekleme sistemidir.
Not : Yedekleme işlemini yaptıktan sonra size tavsiyemiz belirli aralıklarda yedekleme yapınız. Bunun nedeni ise elektronik cihazlar çok fazla arıza yapabilir ve bilgilerinize bir daha ulaşamayabilirsiniz.

Önceki İçerikGmail Hesap Kurtarma
Sonraki İçerikXiaomi Teknik Servis Numarası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz