Facebook Yavaş Çalışıyor Sorunu Çözümü

0
1372

Bildiğiniz gibi son zamanlarda herkezin yaşadığı sorunlardan biriside sosyal medya devinin ülkemizde yaşadığı yavaşlamalar ve takılma sorunlarıdır.Neredeyse anasayfaya bile giremediğimiz yavaşlamalar nedeniyle bizi farklı arayışlara sürükledi diyebiliriz.Özellikle kapatılma sorunlarına karşı ise dns değiştirme yada vpn kullanma gibi çözümler ile internette dolaşır hale geldik.Bu yavaşlamaların nedeni kapatma olmadığı durumlarda ise bazı sorunlardan dolayı internete giremeyebilir yada Facebook da istediğimiz gibi dolaşamayabiliriz.Peki bu nedenler nelerdir yada çözümleri nelerdir onları görelim..

İnternet bağlantınızın yavaş olması
Kullandığınız tarayıcıda virüslerin yada zararlı dosyaların olması
Bilgisayarınızda olabilecek donanımsal sorunlar

Bunlar bilgisayarınızı yavaşlatan sorunlar olabilir yani sadece kapatmalardan olmayabilir.Bu gibi durumlara karşı neler yapılabilir onları görelim..

İlk olarak adil kullanım kotasına takıldıysanız hızınız neredeyse 3-4 kat düşecektir ve 3mbit ile bağlanacaksınız buda eski hızınızdan yavaş olduğu için canınız sıkılacaktır ve sitelere girmekte zorlanacaksınız.Eğer internetiniz yavaş olduğunu düşünüyorsanız bir hız tersti yaptırmalısınız.Halen yavaşlık devam ediyorsa Dns adresinizi değiştiriniz.

Kullanmakta olduğunuz tarayıcıda bazı sıkıntılar olabilir.Özellike Google Chrome tarayıcısı için birçok eklenti kodlanmaktadır.Bu eklentilerin bazıları ise zararlı olabilir o yüzden eklenti bölümünden kaldırabilir ve bu eklentilerden kurtulabilirsiniz.

Bilgisayarınızda bulunan donanımları kontrol edebilirsiniz.Özellikle bağlantı kablolarında sorunlar olabilir ve değiştirmeniz gerekebilir.Modem arızaları ve sorunlarıda olabilir.En iyi çözüm ise farklı bir modem ile deneme yapabilirsiniz.

Diğer bir durum ise hattınıza gelen kablolarda bağlantı hataları olabilir.Yani hangi firma ile internete bağlanıyorsanız teknik servis yardımı almalısınız.

Önceki İçerikiPhone ve iPad için iOS 9.1 Yazılım Güncellemesi
Sonraki İçerikiPhone 6 ve iPhone 5S Karşılaştırması
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz