Facebook değeri yaklaşık 50 milyar dolar olarak hesaplanmış

0
996

Dünyanın en büyük sosyal ağının değerinin ne kadar olduğunu biliyor musunuz?

Aslına bakarsanız Facebook halka açık bir firma değil. Dolayısıyla hisseleri de herhangi bir borsada işlem görmüyor. Bu yüzden firmanın toplam değerini bulabilmek için biraz dolambaçlı yollar izlemek gerekiyor.

TechCrunch’ta çıkan bir habere göre SecondMarket’in yaptığı bir araştırma sonucu firmanın değeri yaklaşık 50 milyar dolar olarak hesaplanmış.

Bu rakama ulaşmak için Facebook’un kendi çalışanlarına dağıttığı hisselerin değerinden yola çıkılmış. Edinilen son bilgilere göre 1 Facebook hissesinin değeri yaklaşık 20 dolar civarında. Tahminen 2,5 milyar adet hisse olduğu düşünülürse şirketin toplam değerinin de yaklaşık 50 milyar dolar olduğu sonucu çıkıyor.

Geçen sene Mayıs ayında Rus kökenli Digital Sky Technologies adlı şirket Facebook’un %1,96’sına ortak olmak için yaklaşık 200 milyon dolar ödemişti. Bu da firmanın toplam değerinin yaklaşık 10 milyar dolar olduğu sonucunu veriyordu.

Geçen 1,5 yıllık zaman zarfı sonucu Facebook’un geldiği nokta gerçekten başdöndürücü.

Önceki İçerikİnternete takımınızla bağlanın
Sonraki İçerik2011 yılında bol bol tatil var
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz