Facebook Bu web sayfası kullanılamıyor

10
5325

DNS araması başarısız olduğundan www.facebook.com ana makinesindeki sunucu bulunamadı. DNS, web sitesinin adını İnternet adresine çeviren bir web hizmetidir. Bu hata çoğunlukla İnternet erişiminin olmamasından veya hatalı yapılandırılmış ağdan kaynaklanır. Yanıt vermeyen bir DNS sunucusu ya da Google Chrome uygulamasının ağa erişmesini önleyen bir güvenlik duvarı da bu hataya yol açabilir.
Aşağıda bazı önerileri görebilirsiniz:
Bu web sayfasını daha sonra yeniden yükle.
İnternet bağlantınızı kontrol edin. Kullanıyor olabileceğiniz tüm yönlendirici, modem veya diğer ağ cihazlarını yeniden başlatın.
DNS ayarlarınızı kontrol edin. Bunun ne anlama geldiğini bilmiyorsanız ağ yöneticinizle bağlantı kurun.
Aşağıdaki adımları uygulayarak ağ tahminini devre dışı bırakmayı deneyin: Şu seçeneğe gidin: Chrome menüsü > Ayarlar > Gelişmiş ayarları göster… ve “Sayfa yükleme performansını iyileştirmek için ağ eylemlerini tahmin et” ile ilgili seçimi kaldırın. Bu işlem sorunu çözmezse daha iyi performans için bu seçeneğin yeniden işaretlenmesini öneriyoruz.
Google Chrome uygulamasını güvenlik duvarınızda veya virüsten koruma yazılımınızın ayarlarında izin verilen programlara ekleyin. Uygulama zaten izin verilen programlar arasındaysa izin verilen programlar listesinden silip tekrar eklemeyi deneyin.
Proxy sunucu kullanırsanız, proxy sunucunun çalışıyor olduğundan emin olmak için proxy ayarlarınızı kontrol edin veya ağ yöneticinizle bağlantı kurun. Proxy sunucu kullanmıyor olmanız gerektiğine inanıyorsanız, proxy ayarlarınızı düzenleyin: Şu seçeneğe gidin: Chrome menüsü > Ayarlar > Gelişmiş ayarları göster… > Proxy ayarlarını değiştir… > LAN Ayarları ve “LAN için proxy sunucusu kullan” onay kutusunun seçimini kaldırın.

Gibi bir ibare çıkıyor ise zamanla düzelecek bekleyin demektir arkadaşlar…

Önceki İçerik21 Aralık Maya Takvimi Kıyamet Geyikleri
Sonraki İçerikTurkcellde Her Yöne 400 Dakika Nasıl Yapılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

10 YORUMLAR

  1. hergün girdiğim facebook sayfasına şu an giremiyorum. sunucu bağlantıyı reddetti diyor. her çözümü yaptım fakat olmadı. Ne yapmalıyım sizce ? yardımcı olursanız sevinirim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz