Doktor Olmak İçin Hangi Okulu Okumalıyım

0
583

Doktor Olmak İçin Hangi Okulu Okumalıyım?
Doktor olmak dünyanın en güzel mesleklerinden bir tanesidir. Canlı hayatını kurtarmak onu iyileştirmek ve hayata döndürmenin keyfi ve mutluluğu paha biçilemez. Yaralı bir cana iyilik ruhunuzu vermek onu sabır ile iyileştirmeye çalışmak zor olduğu kadar gerçekten de sabır isteyen bir iştir. İnsanların geneli bir mesleği sevmenin yanı sıra yüksek para getirisi için de yapmaktadır. Herkes tarafından itibar görmek ya da büyüklerimizin küçükken kafamıza işlediği doktor olacak benim kızım gibi laflarından olsa gerek, herkes tarafından oldukça rağbet gören ve benimsenen meslekler arasında yer almaktadır. Ancak şu da bir gerçektir doktorluk yapmak gerçekten zor ve sadece para için yapılacak ya da katlanılacak bir iş değildir. Öncelikle işinizi sevmeniz gerekir.  Çünkü sadece işi yapmak değil bunun için okuyacağınız okullar da oldukça zor olacaktır.

Öğrenciler liseden sonra üniversite için girecekleri sınavlarda olabildiğince yüksek puan almaları gerekmektedir, devlet üniversiteleri için. Türkiye’de doktorluk için tıp fakültelerini kazanmanız gerekecek.  Bunun için ise YGS ve LYS sınavlarında yüksek puan ile başarıyı yakalamanız gerekecektir. Bunun için de iyi bir okul ya da iyi bir çalışma sağlamanız gerekir. Okulu kazandıktan sonra da gerek önünüze gelecek olan kitaplar gerekse uygulamalı alanlarda oldukça çok zaman harcayacağınız bir gerçektir. Pek çok üniversite bölümü, özellikle de mühendislik fakülteleri 4 sene iken tıp fakülteleri 6 senedir. 6 senelik yorucu ve yoğun bir eğitim döneminden geçtikten sonra doktorluğun ilk aşamasını tamamlayabilirsiniz.

Doktor Olmak İçin Bireylerin Sağlaması Gereken Şartlar Aşağıda Verilmektedir

  • Bireyin doktor olabilmesi için merkezi sınavlara girmesi gerekmekte ve bu sınavlarda başarı sıralamasında en yüksek puanı alması gerekecektir.
  • Sınavlar ve tercihler sonucunda Tıp fakültesine girmeye hak kazanması gerekecektir.
  • Tıp fakültesinde 6 yıllık yorucu ve zor olan eğitiminde genel tıp derslerini başarılı olarak geçmesi ve bitirmesi gerekecektir.
  • Tıpta kişinin uzmanlık sınavına girmesi ve kendisine bir uzmanlık alanı seçmesi gerekecektir.
  • Bu uzmanlık alanında da 4 yıl gibi bir sürede eğitimini başarılı bir şekilde tamamlaması gerekir.

Bunca sınavı geçip doktor olan adaylar devlet bünyesinde ya da özel hastanelerde çalışabilmektedir.

Önceki İçerikDüzgün beşgenin özellikleri nedir
Sonraki İçerikHukuk alanında yapılan inkılaplar nelerdir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz