CPanelde MySQL Veritabanı ve Kullanıcı Oluşturma

0
1055

Yeni bir site açmak istediniz yada mevcut siteniz için bir bölüm daha açmak istediniz diyelim.Tabi bunun için kullanacağınız script yada cms için birde veritabanı açmak gerekiyor.Yani hangi paneli kullanıyorsanız MySQL Veritabanı oluşturmanız gerekmektedir.

Bu işlem için CPanel bölümüne girmemiz gerekiyor.Domain sonunda hangi giriş ile giriyorsanız ve size verilen cpanel şifresi ve kullanıcı adıyla giriş yapınız.Daha sonra karşınıza gelen bölümden MySQL Databases yazan yeri bulunuz.Aşağıdaki resimde MySQL Databases yazan bölümü görebilirsiniz.

veritabani-olusturmak
Daha sonra ise Create new Database bölümünde bir veritabanı ismi girmenizgerekiyor.Buradan istediğiniz ismi girebilirsiniz.Buradan cpanele hangi isimle giriyorsanız veritabanı isminizde o isimle görülecektir.Yani size create new database dedikten sonra aşağıdaki gibi bir görünüm alacaktır.Eğer hatalı bir durum yaptığınız düşünüyorsanız delete database butonu ile silebilirsiniz.

mysql_cpanel_olusturma
Şimdi ise bu veritabanı için bir kullanızı adı ve şifre belirlememiz gerekiyor.MySQL Users Add New User’ kısmı için ise bunları yazmalıyız.Create User dedikten sonra ise yeni kullanıcı adımız ve şifremiz oluşturulmuş olacaktır.

mysql_cpanel_4
Son işlem olarakda kullanıcımızı veritabanına ilişkilendirmek gerekmektedir.Bu işlem için ise Add User To Database bölümüne gelerek Add butonuna basıyoruz.Karşınıza aşağıdaki bir görsel gelecektir.Tüm seçenekleri işaretledikten sonra değişikliği yap demelisiniz.

kullanici-veritabani-iliskilendirmek

Önceki İçerikGalaxy Ace ve Galaxy Trend Plus Karşılaştırma
Sonraki İçerikBilgisayar Kapatma Programları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz