Corning Gorilla Glass Nedir

0
191

Corning Gorilla Glass nedir – Corning Gorilla Glass
Corning Gorilla Glass şimdiye kadar herkesin illaki duyduğu bu terim nedir? Ne kadar kaliteli adlarını nasıl böyle duyurmuşlar Corning Gorilla Glass nedir inceleyeceğiz.
Genellikle telefon sektöründe duyduğumuz Gorilla Glass sandığımızdan daha geniş çaplı bir firma telefon firmasında ki adı bile tek başına yeterken cam ve dayanıklık dediğimiz her yerde varlar.

Corning firması tarafından geliştirilen Gorilla Glass 1, 2, 3, 4, 5 günümüzde de Gorilla Glass 6 söz konusu 2005 yılından bu yana bu kadar gelişen firma sektörü elinde tutmuş durumda artık hangi telefona bakarsak Gorilla Glass diye bir yazı görüyoruz. Youtube da çizilme testi bükülme testi gibi içeriklerle karşılaşıyoruz. Telefonların ana ekranı dışında arka kapağında bile Gorilla Glas’ın camlarına rastlıyoruz.

Gorilla Glass Nedir Neden Oluşur
Corning Gorilla Glass üretimi normal üretilen camlardan kat ve kat farklı. Alkali luminosilikat diye ismi olan üretim şekliyle Alüminyum, Silikon ve Oksijen molekülleri kullanılarak bu ürün ortaya çıkıyor.

Gorilla Glass 1’in 1,5 mm kalınlığa sahip 2005 te ortaya çıkmış.

Gorilla Glass 2 2012 yılında daha ince bir halde karşımıza çıktı 2,50 kg’lık ağırlığı taşıyabiliyordu.

Gorilla Glass 3 2013 yılında NDR teknolojisine geçiş yaparak %35 çiziklere karşı dayanıklılığı geliştirildi.

Gorilla Glass 4 2014 yılında yere düşme sonucunda oluşacak sorunlara yönelerek 2 kat daha dayanıklı bir ürün çıkarıldı.

Gorilla Glass 5 yakın tarihte gerçekleştirilen beşinci sürümde 1 metreden düşmelere karşı %80 oranında kırılmama garantisi verildi.

Gorilla Glass 6 çok yakında etrafta yaygınlaşacak bu sürüm 15 kez 1 metreden düşmeye dayanıklı olduğu söyleniyor. Çizilmeye dayanıklılık konusunda ise hala Gorilla Glass 5’in seviyesinde kalındığı söyleniyor.

Gorilla Glass Nasıl Üretiliyor
Alüminyum, Silikon ve Oksijen molekülleri kullanılarak ortaya çıkarıldığını söylemiştik. Tabi ki her yeni nesil camla malzemelerde değişikler oluşabilir. İşlem, üretim maddelerini yüksek sıcaklıklarda eritiyorlar ve isopipe’nin içeriğine akıtılıyor. Füzyon yapılarak alt taraftan cam oluşumuna başlanır. Bu işlemler insan eline maruz kalmadan yapılan işlemlerdir. Bundan sonra kimyasal güçlendirme için İyon değişimine sokulur. Sonuçta elimize normal camdan kat ve kat sağlam bir cam çıkar.

Önceki İçerikTurkcell TV+ Nedir?
Sonraki İçerikSamsung Galaxy J6 Plus Yazılım Güncelleme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz