Cep Telefonu Bataryası Neden Şişer

0
7927

telefonun-bataryasi-sisti
Son zamanlarda en çok kullanılan elektronik cihazların başında akıllı telefonlar ve cep telefonlar gelmektedir.Tabi haliyle bu kadar kullanımda da zamanla deforme ve bozulmalarda fazlasıyla olmaktadır.Bu sorunların başında ise batarya şişme ve daha sonrada batarya süresinin kısalması gelmektedir.

Bu sorun genel olarak herşeye sebep olmaktadır.İlk olarak şişme olayından sonra şarj olmama yada olsa bile kısa sürede bataryanın bitmesi vb… gibi sorunlar arka arkaya gelmektedir.Bu sorunları engellemek için bataryanızı daha düzegün bir şekilde şarj etmeniz gerekmektedir.Diğer bir sebebi ise şarj durumundayken telefonu kullanmak yada kendi şarj aleti ile şarj etmemek gelmektedir.

Özellikle son zamanlarda yapılan en büyük hataların başında ise kısa süreli şarj etmek geliyor diyebiliriz.Kısa süreliden kastımız ise örnek olarak şarjımız yüzde 40 civarında ve işimiz oluyor 15 dakika şarja takıyoruz ve hemen çekiyoruz.!5 dakika şarj olduktan sonra kısa süre sonra başka bir yere şara takıyoruz ve buda bataryanın şişmesine neden olabiliyor.

Şişen Batarya İner mi ?
Bu sorunun cevabı tabiki hayır arkadaşlar.Şişen batarya inmez ve kullanılma hale gelecektir.Yani size tavsiyemiz o bataryayı bir daha kullanmayınız ve telefonunuza zarar verebilir.

Şişen Bataryanın Garantisi Var mı ?
Genel olarak bu tarz sorunları kullanıcı hatası ile değerlendiriyorlar.Sadece bataryayı garanti firmasına yolladığınızda ise telefonla beraber yollamanız gerektiğini söyleyeceklerdir.Buda biraz zor çünkü genelde olarak tüm işlerimizi telefonumuz ile yapmaktayız.Eğer vaktiniz varsa telefonunuz ile yollayınız ve 10-15 gün arasında telefonunuz gelecektir.Değişim imkanı var diyebiliriz.

samsung-batarya-sisti

Batarya Şişmelerini Önlemek için Neler Yapılabilir
1-Kalitesiz şarj aleti kullanmayın ve mümkün olduğunca orjinal ve kendi şarj aletiyle şarj etmeye özen gösteriniz.
2-Araç şarjı ile arabanızda şarj etmemeye özen gösteriniz.
3-Şarj aleti için daha düzgün bir akım verebilecek bir cihazı tercih ediniz.Örnek bilgisayalar
4-Ucuz şarj aleti gibi bataryalardan da uzak durunuz.Orjinal ürünler kullanınız.

Önceki İçerikGoogle Play Store Nasıl Kurulur?
Sonraki İçerikBilgisayarın Özelliklerini Gösteren Program
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz