Çayın Faydaları ve Zararları

0
1144

Söz konusu Türk mutfağı olduğu zaman insanların akıllarına gelen bazı ortak parçalar bulunur. Öyle ki dünyanın neresine gidilirse gidilsin fark etmez, Türk mutfağı ile alakalı konular herkes tarafından bilinir. Bunların başında ise Türk çayı geliyor. Kendine özgü demleme teknikleri ve sunumu ile vazgeçilmezlerden bir tanesi olan çay, gerek kahvaltılarda gerekse günün diğer saatlerinde büyük bir keyifle tüketilen içecekler arasında yerini almaya devam ediyor. Çayın pek çok yararı olsa bile aşırı tüketilmesi sonrasında ortaya bazı zararlı durumlar çıkabilecektir. Dolayısıyla insanların bu konuda yapmaları gereken şey, çayları tüketirken dikkatli olmaktır. Çayın bilinen en önemli özelliklerinin başında serbest radikaller ile savaşması gelmekte.

Bununla birlikte düzenli olarak çay tüketmek bağışıklık sistemini kuvvetlendirecektir. Ayrıca özellikle de kadınların kap krizi geçirme, kardiyovasküler hastalıklar ve felç geçirme olasılığı da ciddi oranlarda azalacaktır. Damarların işlevlerinin artması sonrasında ise damar tıkanıklığı sorununun meydana gelmesi de engellenmiş oluyor. Uzmanlar, insanların günde en fazla 6 bardak çay içmelerini önermekte. Böylece mikrobik enfeksiyonlar ve olabilecek bazı tümörlerin üzerinde faydalı bir etki sağlanmış olacaktır. Günlük 2 bardak siyah çay içme sonrasında mesane kanserinin ortaya çıkması engellenir. Çayın içerisinde bulunan potasyum, C vitamini, K vitamini ve magnezyum; insan sağlığında çok büyük önem taşıyan şeyler arasında yer almaktadır.

Birçok farklı konuda olduğu gibi aşırı çay tüketiminde de bazı sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Çok fazla çay tüketimi sonrasında sinir bozukluğu, kabızlık, elde titreme ve yüksek tansiyon gibi sorunlar baş gösterecektir. Bu tarz çay tüketimlerinde idrar artışı da aynı oranda artar. Romatizmal bir hastalığa sahip olan kişiler olması gerekenden fazla çay tüketmeye başladıkları zaman ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalacaktır. Ayrıca kabızlık sorunu olanların, karaciğer hastalarının da çay tüketmemeleri gerekmektedir. Böylece ortaya herhangi bir sorun çıkmamış olacaktır. Çay tüketirken sağlık ile alakalı bir sorunun meydana gelmesini engellemek isteyen kişilerin ise mümkün olduğu kadar kaliteli markaların çaylarının kullanılması gerekmektedir. Böylece çaylar tüketilirken içerisinde herhangi bir yabancı maddenin olmadığı sorusu da kendi içerisinde cevaplanmış olacaktır.

Önceki İçerikAkıllı Telefonun Pil Ömrü Nasıl Arttırılabilir?
Sonraki İçerikİnsan Gözü Kaç Megapikseldir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz