Bilgisayarımızın Arka Planında Çalışan Programları Kapatmak “msconfig”

15
14039

Bilgisayarımızın Arka Planında Çalışan Programları Kapatmak msconfig

Sizce şuan bilgisayarınızda kaç tane farklı program çalışmaktadır? Eğer msconfig ayarlarını yapmadıysanız bahse varım  şuan bilgisayarınızda çalışan program sayısı sandığınızdan 15-20 adet daha fazla. Şaka yapmıyorum inanın bu böyle. Zaten birazdan sizde göreceksiniz. Peki bu programlar ne? Nerden geldiler? Bilgisayarıma zararı varmı? İstemediğim progamları nasıl iptal edebilirim diyorsanız  biraz sakin olun şimdi hepsine bir açıklama getireceğim. Bu programlar sizin işletim sisteminizi kurduktan sonra kuraya devam ettiğiniz diğer programların casus programları. Yani hemen hemen hepsini siz kurdunuz. tabi bazıları trojan vb. de olabilir. Bu programlar bilgisayarınız çalışırken tüm sistemi tarayarak gerekli güncellemeleri, otomatik donanım algılama işlemlerini ve bunun gibi bir kaç gerekli yada gereksiz işlemi sizden habersiz yaparlar. Tüm bu işlemleri yaparkende bir taraftan sizin işlemcinizi yorar ve ram alanınızı kullanırlar yani bilgisayarınızı yavaşlatırlar. Sonuç olarak bunların kapatarak bilgisayarınızın daha hızlanmasını sağlar yada git gide yavaşlamasını engellersiniz. Şimdi gelelim bu casus programları nasıl kapatacağız.

ilk olarak “başlat” menüsünden “çalıştır” komutuna tıklıyoruz. Gelen kutucuğa “msconfig” yazıp enter tuşuna basıyoruz. Şimdi ekranınıza yeni bir pencere açıldı burda başlangıç menüsündeki programları antivirüs vb gibi programlar hariç işinize yaramayan mesela açılışta skype gibi programlar bilgisayarın geç açılmasına yol açabilir bunların tiklerini kaldırabilirsiniz.

Önceki İçerikBluetooth Software Download
Sonraki İçerikFacebook Yoville Para Hilesi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

15 YORUMLAR

  1. Arkadaşım güzel diosun da başalangıçta ses ve ethernet driverlerinin başlangıç dosyaları var bu dosyaları es geçersen net’e giremeyebilir ve müzük dinleyemeye bilirsin sonuçta hepsi gereksiz değildir !

  2. YA KARDEŞ ALLAH ICIN BOLE BILINCSIZ SEYLER YAZMAYIN YA SENIN YUZUNDEN BILGISAYARIMA BISILER OLDU SABAHTAN BERI UGRASIORUM YAZMISSIN ORAYA HEPSINI KALDIR DIE BIZDE SANA UYDUK HEY ALLAHIM YA.. NESE SELAMETLE :Q :Q :Q :Q :Q :Q :Q

  3. arkadaş sağol valla işime yaradımı tam olarak bilmiyom ama yarıyacak sanırım hani dravir olaylarıda windows7,de olmaz arkadaşlar çünkü o herşeyi -hatırlayıp kendi yapıyor orjinal olsada olmasada fark etmiyor herkese hayırlı ramazan.

  4. S.a kardeşim benim pc windows 7 msconfig yazdığım da sistem yapılandırması diye birşey açılıyor ve burda genel, ön yükleme , hizmetler , başlatma , araçlar diye seçenekler var burdan sonra tam olarak ne yapıcağımı yazarsan sevinirim… 🙂

  5. Ellerinize saglik cok yararli oldu.Bazi arkadaslar kiziyor hic anlamadiginida kurcalama yanlis yaptiysanda zaten tekrar geri aliyorsun hic problem yok.Emegi gecen arkadaslara cok tesekür ederim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz