Bilgisayarda Silinmeyen Programlar Nasıl Silinir?

1
2681

pcvirus

Bilgisayarımıza yerleşen yada program ekle/kaldır bölümünden silemediğimiz birçok program bulunmaktadır ve zamanda karşımıza daha farklı programlar çıkmaktadır.Özellikle son zamanlarda tarayıcınıza eklenen ve sildiğinizi sansanızda her açılışta tekrar karşınıza çıkan uygulamalar bulunmaktadır.Bu uygulamaları silmek bir zaman sonra canınızı sıkabiliyor.

Eklenen bu programları ilk olarak akla gelen silmek için uğraştığınız yer program ekle/kaldır bölümü olacaktır.Bir ihtimal ile sildiğinizi sanıyorsunuz ama tarayıcınızı açtığınızda tekrar karşınıza çıktığını göreceksiniz.Eğer buradan silinmiyorsa regedit ayarlarına girerek işlem yapabilirsiniz.

Regedit nasıl açılır
Başlat menüsü içindeki Çalıştır komut penceresini açarak  (Windows+R tuşuna da basabilirsiniz) “regedit” yazınız ve kayıt defteri açıldıktan sonra aşağıdaki yolu takip ediniz.
•\HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
Silmek istediğiniz programı buradan bularak delete tuşu ile kayıt defterindeki kaydın silebilirsiniz.

 

AdwCleaner ile Temizleme : Bilgisayarınıza yerleşen kötü amaçlı yazılımları tarama işlemi yaparak bulup temizlemenize yardımcı olan ücretsiz ve kullanımı kolay bir programdır.Özellikle son dönemde karşınıza çıkan tarayıcıya yerleşen kötü amaçlı eklentileri etkisiz hale getirerek silmenize yardımcı olur.

İndirmek İçin Tıklayın ->> AdwCleaner

 

HijackThis ile Temizleme : HijackThis programı kullanımı kolay ve basit bir reklam kaldırma aracı olarak tanımlayabiliriz.Sadece programı indirip scan butonu ile tarama işlemi yapmak olacaktır.Daha sonra ise bilgisayarınız kapanıp açılacaktır ve reklamlar ortadan kalmış olacaktır.

İndirmek İçin Tıklayın ->> HijackThis

 

Bilgisayarınızda ki silinmeyen programları temizlemekte daha fazla detaylı bilgiye ihtiyacınız var ise eğer o zaman Silinmeyen programları kaldırma isimli makaleye göz atmanızı öneriyoruz.

Önceki İçerikBios Menüsü Nasıl Açılır?
Sonraki İçerikSpyHunter Nasıl Kaldırılır
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz