Bermuda Şeytan Üçgeninin Sırrı Nedir?

0
1524

Bermuda Şeytan Üçgeninin Sırrı Nedir?

Dünyada gizemini koruyan pek çok nokta bulunmakta, modern hayatın getirdiği bilimsel gelişmeler ile de bu gizemli yerlerin gizemi çözülemediği gibi matematik ve fizik kurallarını altüst eden yapıları daha da ilginç bir hal almalarına neden oluyor. Bermuda Şeytan Üçgeni de bu yerlerden biri.

Eski zamanlardan günümüze kadar pek çok gemi ve uçağın kaybolduğu rivayet edilen bölgede, eskiden farklı bir manyetik alan olduğu savunulmaktaydı. Günümüzdeyse bu teori yerini okyanus akıntılarının hareketi ile oluştuğu teorisine yerini bırakmıştır. Bölgenin büyük bir doğalgaz rezervi olduğu da yapılan çalışmalar ile desteklenmektedir.

Bölge, Amerika’nın güneydoğusunun kıyılarında yer almaktadır. Pek çok açıkalnamayan uçak kaybına sebep olan mistik bir alandır. Üçgenin köşelerinde Miami ve San Juan yer almaktadır. Tam net bir açıklama henüz kimse tarafından getirilemedi. Öyle ki, pek çok bilim adamı bile bu yer için doğaüstü güçlerin eseri yakıştırmasını yapabildi.

Bermuda Şeytan Üçgeni hakkında o kadar çok teori ve hikaye vardır ki, o bölgede uzaydan elen varlıkların güçlü teknolojik aletlerinden doğan manyetik alanlarından oluşan bir bölge olmasından tutun da, kayıp şehir Atlantis’in bile burada olduğuna ve bu yüzden doğal olmayan bir manyetik çember içinde yer aldığına kadar pek çok akla mantığa yatmayan teoriler üretilmiştir. Ancak, bölgenin doğal olmayan yapısı, tüm bu teorilere imkan tanıyan mistik bir hava katmaktadır.

Bilime daha yatkın görüşlerde, bölgede meydana gelen atmosferin, ani hava değişimlerine, gel-git dalgalarının yoğunluğuna ya da metan gazı çıkışına bağlı olduğu yer almaktadır. Bölge hakkında yapılan en son açıklama ise basit bir doğal gaz hareketinden meydana kaynaklanması şeklinde oldu.

Yerin derinliklerinden çatlaklar bularak fışkıran doğal gazlar, okyanus ve denizlerin derinliklerinden de çıkma imkanı bulurlar. Ancak okyanus derinliklerinden çıkan gazlar, buradaki düşük sıcaklığın etkisi ile katı hale geçerler. Bermuda Şeytan Üçgeni’nden geçen sıcak su akıntıları da, katı hale geçen bu gazları tekrardan gaz hale dönüştürür. Yükselip yüzeye çıkan gaz partükülleri büyük boşluklar oluşturarak, o anda deniz üzerinden geçen ne varsa, hızlıca bu boşluğa düşüp, okyanusun dibini boylamasına neden olurlar. İşte, Bermuda Şeytan Üçgeni hakkında yapılan en güncel teori budur.

 

Önceki İçerikTrust Flow Nedir – Trust Flow Nasıl Artar
Sonraki İçerikDemokrasi Nedir? Araçları Nelerdir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz