Apple iPhone 6 ve LG G4 Karşılaştırması

0
1743

Aslında karşılaştırma olarak farklı kulvarların cihazları olduğunu söyleyebiliriz ama piyasada her zaman İOS yüklü bir cihaz ile Android yüklü bir cihazın karşılaştırması devam etmektedir.Özellikle Apple firmasının her yıl aynı model üzerinden devam etmesi buna karşılık olarak diğer markaların birçok model üretmesi piyasayı her zaman canlı tutmaya yetiyor.Son olarak ise bildiğiniz gibi Apple firması yeni amiral gemisi olan İphone 6S ve İphone 6S Plus modellerini piyasaya çıkarmıştı.Buna karşılık olarak ise LG G5 modelinin sesi duyulmaya başladı be çıkış tarihi beklenmeye başladı.

Bizde LG G4 ve İphone 6 arasındaki farkları anlatmaya çalışacağız.Bakalım bu iki cihaz arasındaki farklar neler ve hangisi tercih edilmeli göreceğiz.

Cihazların ortak özellikleri olarak şunları söyleyebiliriz
-En güncel Bluetooth versiyonu G4 : v4.1 iPhone 6 Plus : v4.0
-Hızlı veri transferi LTE 300 Mbps
-Çok yüksek disk kapasitesi G4 : 32 GB iPhone 6 Plus : 128 GB

Genel olarak bu özellikleri ortak olarak sıralanabilir.Diğer özellikleri gelecek olursak..

batarya

LG G4 3000 mah bir batarya kullanıyor yani İphone 6’ya göre daha uzun ömürlü olacaktır ve daha çok kullanabileceksiniz.Tabi haliyle bu batarya kapasitesi diğer özellikleride etkileyecektir.Konuşma süresi,bekleme süresi,internet kullanım süresi gibi birçok durumu büyük ölçüde etkilecek ve LG G4 burada biraz daha üstün görülüyor.

tasarim_iphone6

 

Yüksek model kullananlar için ebatlar çok da önemli değildir.Önceden küçük telefonlara önem veriyorduk ama artık yüksek maliyetli ve büyük ekranlı cihazları kullanmaya başladık.Solda LG G4,sağda ise İphone 6 görülüyor.Burada İphone 6 daha hafif ve daha küçük bir ebata sahip diyebiliriz.

lg_g4_kamera

LG G4 kamera olarak  da baya bir üstte görülüyor.Zaten kamera denemelerinde de daha iyi olduğu kanıtlanmış bir sisteme sahiptir.

iphone_vs_lg_g4

Farklı yonga setlerine sahip cihazlardır.Hız konusunda ise LG G4 ile daha hızlı işlemler yapabilirsiniz.Burada tüm bu donanımsal durumları değiştirecek durum ise aslında işletim sistemleri.Bildiğiniz gibi İOS işletim sistemi daha stabil çalışabilen bir sistemdir ve Android üzerinde bir üstünlüğü bulunuyor ama sonra çıkacak olan Android Marshmallow sistemi ile bu durum değişebilir.

Önceki İçerikiPhone 6 ve iPhone 5S Karşılaştırması
Sonraki İçerikHTC One A9 En iyi 4 Özelliği
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz