Android’de Silinmeyen Uygulamaları Silme Yöntemi

0
2473

Bilgisayarda olduğu gibi Android telefonlarda ve tabletlerde de bazı uygulamalar maalesef silinmez yada sistem izin vermeyebilir.Özellikle çalışan uygulamalar ve izin verilmeyen uygulamalar ve oyunlar nedeniyle zorluklar çekebiliriz ve sinirimiz bozabilir.Bu tarz durumlar için Android işletim sisteminde ek uygulamalar ile silinmeyen uygulamları ve oyunları silebilirsiniz.Silinmeyen uygulamalar için ise mevcut olarak uygulama olmadan silinmeyen uygulamaları silebilirsiniz.Akıllı telefonunuzu yada tabletinizi Güvenli Mod seçeneğine alarak bu işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Telefonunuzu yada Tabletinizi Güvenli Modda Açma
İstenmeyen ve silmek istediğiniz yazılımları silmek için ilk olarak cihazınızı güvenli modda açmanız gerekmektedir.Güvenli modu açabilmek için ise ise telefonunuzun Güç Tuşuna basılı tutunuz ve karşınıza çıkan telefon seçenekleri menüsündeki “Kapat” butonunun üzerinde parmağınızı basılı tutun.

android-guvenli-mod

Basılı tuttuğunuz zaman ise karşınıza güvenli modu isteyip istemediğinize dair bilgi kutusu gelecektir.Bu soru ekranda Yeniden Başlar menüsüne basarak devam ederseniz güvenli mod açılacaktır.

android-guvenli-mod-acma

Bazı cihazlarda ise zararlı olan yazılımlar bu durumu engelleyebilir yani siz güç tuşuna basarsanız güvenli mod seçeneği aktif olmayabilir.Yapmanız gereken ise cihazınızı kapatmanız ve Güç butonuna 10 saniye basılı tutarak kapatmak ve Güç butonu ve ses azaltma butonlarına aynı anda basılı tutmak açmaya çalışmaktır.

guvenli-mod-android

Bu işlemden sonra Ayarlar bölümünden sonra Uygulamalar yada Uygulama Yöneticisinden kaldırmak yada silmek istediğiniz uygulamaları silebilirsiniz.Yani hangisi varsa kolaylıkla silebilirsiniz.Eğer farklı bir yöntem denemek istiyorsanız yani uygulama ile silmek istiyorsanız Google Play üzerinden ufak bir araştırma ile istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Önceki İçerikFacebook Sohbet Ayarları
Sonraki İçerikAndroid’li Nokia C1 Göründü
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz