Android Telefonlar için Önbellek Temizleme Uygulamaları

0
3812

android-cache

Teknolojinin hızla gelişmesiyle hayatımıza giren akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlarımız birçok alanda kolaylıklar sağlıyor. Günlük olarak kullandığımız bu cihazları onlarca uygulamayla süslendirip kullanım kolaylıklarımızıda aynı şekilde arttırmaktayız. Ancak işin içine birden fazla uygulama girince daha önceden bilgisayarlarda yaşadığımız donanımsal sıkıntılarda baş göstermeye başlıyor. Bunlardan biri uygulamaların geçici olarak kullandığı önbellek sorunu. Elbetteki android cihazlarınızın önbelleğinin dolmasıyla telefonlarımızda yavaşlamalar, donmalar ve performans sorunları yaşıyoruz. Peki bu sorunu nasıl çözebiliriz? Tabi ki bu iş için üretilmiş uygulamaları kullanmak. Önbellek temizlemek için bulunabilecek ücretsiz uygulamalardan yararlanarak bu işi kolayca gerçekleştirebiliriz.

Uygulamaları paylaşmadan önce küçük bir uyarıda yapmak isterim. Sürekli olarak önbellek temizlemek sisteminizi bir miktar rahatlatıp hızlandırabilecektir. Ancak bu geçici bir durum olmakla birlikte, bazı programların kararlı çalışmasında sıkıntılar yaşanabilir. Belli periyotlar halinde temizlik yapılması hem telefonunuz için hemde kullandığınız bazı uygulamaların kararlılığı için yararlı olacaktır.

Android Önbellek Temizleme Uygulamaları:

AVG Memory & Cache Cleaner

AVG-Memory-Cache Cleaner

AVG firmasının üretmiş olduğu AVG Memory & Cache Cleaner uygulaması android önbellek ve hafıza temizleme uygulaması. Ücretsiz olmakla birlikte şuan için Türkçe dil desteği bulunmuyor.

Uygulamayı indirmek için : AVG Memory & Cache Cleaner linkini kullanabilirsiniz.

1Tap Cleaner

1Tap-Cleaner

Türkçe dil desteği bulunan Kutay KuFTi tarafından yapılmış bir önbellek temizleyici. Basit ve kullanışlı olması sebebiyle android kullanıcıları arasında baya tercih edildiğini söyleyebiliriz. Önbellek Temizleyici, Geçmiş Temizleyici ve Arama/Mesaj Günlüğü Temizleyici, uygulamaların önbelleğini, verilerini ve arama geçmişini temizleyerek daha fazla alan kazanmanızı sağlar. Eğer bir uygulamayı varsayılan açıcı olarak atadıysanız, Varsayılan Temizleyici varsayılanlarınızı temizlemenizi sağlar.

★ Önbellek Temizleyici
★ Geçmiş Temizleyici
★ Arama/Mesaj Günlüğü Temizleyici
★ Varsayılan Temizleyici

Otomatik veya 1-Dokunuşla tüm önbelleği, arama geçmişini, arama/mesaj günlüğünü temizleyin ve en güzeli bunlar için ROOT gerekmiyor! Bu uygulama yer sorunu çekenler için birebir.

Uygulamayı indirmek için : 1Tap Cleaner linkini kullanabilirsiniz.

Clean Master

Clean-Master

Android marketteki en çok indirilen önbellek uygulamalarından biri olan KS Mobile firması tarafından üretilmiş olan Clean Master android uygulama önbelleğini temizlemek için hepsi içinde bir uygulamadır, kullanılmayan dosyalar, kalıntı dosyalar, arama geçmişi ve uygulama kaldırma. Bu uygulamalar ile kullanıcı çalışan görevleri sonlandırabilir, süperkullanıcı izni vermeden telefonunuzun performansını artırabilir ve pil ömründen tasarruf için daha fazla RAM ‘i serbest bırakabilir. Uygulamanın Türkçe dil desteği mevcut olmakla birlikte ücretsizdir.

Uygulamayı indirmek için : Clean Master linkini kullanabilirsiniz.

Android Cleaner (Clean)

Android-Cleaner

Ücretsiz olarak dağıtılan bir başka android telefon ve tabletleriniz için önbellek ve hafıza temizleyici uygulaması daha. Uygulama kolay bir arayüze sahip olmakla birlikte şuan için Türkçe desteği sağlamıyor.

Uygulamayı indirmek için : Android Cleaner (Clean) linkini kullanabilirsiniz.

Önbellek Temizleyici

onbellek-temizleyici

Zerone Mobile Inc. tarafından üretilen uygulama adından da açıkça belli olduğu gibi Türkçe desteği sunmakta. Telefonunuzun önbelleğini kolay bir şekilde silmenizi sağlar. Tek tuşa basarak kolayca önbelleğinizi temizleyebilirsiniz.

Uygulama Özellikleri
– Uygulamaları listeleme,
– Listelenen uygulamaların cache’te tuttuğu boyutu gösterme,
– Uygulama arama,
– Tek tıklama ile önbelleği temizleme,

Uygulamayı indirmek için : Önbellek Temizleyici linkini kullanabilirsiniz.

Android önbellek temizleme uygulamaları ile ilgili yenilikleri ve güncellemeleri sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

Önceki İçerikNokia 700 Yazılım Nasıl Güncellenir
Sonraki İçerikTurkcell Arayanbil Servisi
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz