Android İçin En İyi PDF Uygulamaları

0
1061

PDF Okuyucu & PDF Viewer Book

Bilgisayar ve ofis işlerinizi yapabileceğiniz en yakın bir uygulama arıyorsanız doğru yerdesiniz. PDF okuyucu ile telefonunuza indirdiğiniz ya da yüklediğiniz doc ya da pdf uzantılı dosyalarınızı bu uygulama yardımı ile açabilir ve işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.
Gerek bir öğrenci gerek bir öğretim üyesi gerekse bir ofis çalışanı olun fark etmez, bu uygulama herkesin işine yarayacaktır. Çalışmalarınızı ya da araştırmalarınızı yapabileceğiniz bir ara uygulayıcınızın olması sizi çok rahatlatacak gibi duyuyorum. O halde hiç beklemeyin ve android telefonunuzdan Google play’i açın ve bu uygulamayı indirin.
Bu uygulama ile ihtiyaçlarınızın karşılığınızı bulabilirsiniz. Okuyacağınız metinleri açtığınızda üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz, tıpkı bilgisayar ortamında olduğu gibi. Yer imleri, önemli noktaların belirtilmesi gibi yardımcı araçları kullanabilirsiniz. Belli bir öge ya da kelimeyi arıyorsanız metin araması yapabilirsiniz. Daha bir çok seçenek ile artık bilgisayarlara ihtiyaç duymayacaksınız. İlgilendiğiniz dosyalar üzerinde işlemleriniz bittiğinde dosyalarınızı paylaşabilirsiniz. Bu şekilde pek çok kişiye iletilebilir. Bilgisayar gibi çok yer kaplamaz ve her an her yerde yardımınıza koşar. Sayfaları elinizle çevirir gibi bir ortam sunabilir. Sanki gece ışığında okuyormuş gibi ışık ayarlamaları yapabilirsiniz. Arka planı değiştirebilir ve arka fon rengi ile ilgili değişiklikler yapabilirsiniz. Daha neleri ile sizleri bekleyen bu uygulamayı android telefonlarınızda en az 2.3 sürümü ile rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Polaris Office + PDF Editor

Hepsi bir arada MS Officee programlarının doğru adresi ve işte karşınızda. İşinize yarar tüm MS Office programlarını ayrı ayrı kullanmak sizce de işkence öyle değil mi? Her bir işlem için ayrı bir programı açmak hem yer kaybı hem de zaman. Ama hepsinin tek bir uygulamada yüklü olduğunu söyleseydik ne derdiniz? İşte yazımıza odaklanmanıza bir sebep.
Burada World, Excel gibi pek çok MS Office programı bir arada. Yarın önemli bir sunum yapılacak ve bu görev size verildi. Bir de baktınız bilgisayarınızı arabanın bagajında unutmuşsunuz ve yolculuk esnasındasınız. Ne yapacaksınız? Çok basit. Telefonunuzu açıp hemen Google play’e giriş yapıyorsunuz. Var olan uygulamayı indiriyor ve hemen çalışmalara başlıyorsunuz. Her şeyi bitirdiniz tastamam oldu. Şimdi ister bu dosyayı paylaşabilir isterseniz de bulut hesabınıza yükleyebilirsiniz. Polaris Office aynı zamanda polaris bulut hesabı da vardır. Bu şekilde hiçbir zaman yolda kalmadan daima işlerini rayına oturtabilirsiniz.
Dil desteği de oldukça geniş bir uygulamadır. Almanca, Rusça, Japonca, basitleştirilmiş ve geleneksel Çince, Fransızca, Arapça, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Türkçe, Lehçe, İbranice, Endonezya dili, Vietnam dili, Kore dili ve Portekizce( Avrupa, Brezilya ) olmak üzere 18 adet dili desteklemektedir.
Çalışma ortamları ve ekipmanları arasında senkonize edebilirsiniz. Bu sayede her an her yerde bilgilerinizi güncel tutabilirsiniz.
Bu programın tüm eklentileri sizlere ücretsiz olacaktır. Yani dilediğiniz gibi tüm imkanları kullanabilirsiniz. Ancak bu uygulamada tek sınırlı olarak tarif edebileceğimiz şey bulut kullanımı olacaktır. Ek bir abonelik hizmeti aldıysanız bu hizmet te sizde ek ücret için bir neden olabilir. Bu tarz aboneliklere bir kere katıldığınız vakit her ay başlangıcında otomatik olarak yenilenecektir.

Xodo PDF Reader & Editor

Okumayı ve ders çalışmayı seven birisi iseniz bu fırsat tam da size göre. PDF programı ile artık dosyalarınızı elinize alır gibi inceleyebilir, okuyabilir hatta not bile çıkartabilirsiniz. Bu program ile artık her şey çok daha kolay. Örneğin ders çalışıyorsunuz. Dosyalarınızı telefonunuza indirdiniz. Üstüne de Google play uygulamasından programınızı indirdiğiniz. Buraya kadar başardıysanız buradan sonra işler çok daha kolay olacak. Bu uygulama üzerinden normal şekilde PDF dosyalarınızı açabilirsiniz. Kaydırabilir ve o şekilde okuyup inceleyebilirsiniz. Tabi bunu telefonunuzla her yerde yapabilirsiniz. Her yerden kastım bir not alacağınız zaman ya da işaretleme yapacağınız zaman eski uygulamalarda bu mümkün olmayacağı için ya ayrı bir not defteri açacak oraya yazacaktınız ya da yazamayacaktınız. Gayet işkenceli bir durum olacaktı. Ama şimdi bu uygulama ile üzerinde belirteçler koyabilir ya da balon içerisine dahi alabilirsiniz. Renk renk kalemlerle önemli nokta burası diye üzerini de çizebilirsiniz. Evet buraya kadar sadece bir bölümü ele aldık. Yazınızı okurken yer işaretlemeyi geçtik te, ya not almanız gerekecek olursa ne yaparız. Formül basit yeni ara sayfa açarız. Ayrı MS Office programlarında olduğu gibi araya kaynak bir sayfa da atabilirsiniz. Bu işlerinizi bir hayli kolaylaştıracaktır. Normal bilgisayar üzerinden sayfa üzerinde arama, sayfa döndürme, yakınlaştırma gibi ayarlar yapabilirsiniz. Orada nasıl yapabiliyorsanız bu uygulama üzerinden de bunları gerçekleştirebilirsiniz. Aynı şöyle düşünebilirsiniz. Elinizde dokunmatik bir bilgisayar var ya da tablet. Bunun sadece ekranı küçük ama işlevleri aynı. Yani bir telefon ile daha neleri yapabiliriz bilmiyorum ama bu uygulama ile özellikle işi başından aşkın olan ya da gerçekten çok çalışkan bir öğrencinin teknoloji ile nasıl baş edebileceğini göstermiş oluyor sanırım..

Önceki İçerikAndroid AVG Antivirüs Programı
Sonraki İçerikMabel Matiz Öyle Kolaysa Şarkı Sözleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz